Societat

Societat

Art, experiència i joventut

Una escultura del Museu d’Olot, nexe de col·laboració entre avis i alumnes d’ESO

Alumnes de primer d’ESO de l’institut escola Greda i avis de la residència La Caritat d’Olot treballen plegats aquests dies en uns tallers creatius. La iniciativa, batejada amb l’encertat nom de Mirades compartides, busca establir vincles entres dues generacions que a primer cop d’ull tenen poc en comú, però que connecten quan utilitzen el llenguatge universal i intemporal de l’art. El projecte, impulsat pel Museu de la Garrotxa (veí de La Caritat a l’edifici de l’Hospici), té de referent una peça del fons del museu escollida pels alumnes, Nens jugant, una escultura de Leonci Quera (1927 - 1964) que grans i joves estan reinterpretant amb unes pintures i dibuixos fets amb diverses tècniques. Les obres resultants s’exposaran al museu a partir del 10 de juny, al costat de l’escultura inspiradora de Quera.

Entre la tria de la peça i l’exposició final s’haurà produït la part socialment més interessant del projecte. Un cop van decidir que el model seria aquella escultura en concret, els alumnes van anar a La Caritat i van comentar-la amb els residents. La trobada –ens imaginem que sorprenent– va ser també una primera presa de contacte de la gent gran amb Nens jugant. Seguidament, els avis van desplaçar-se a Greda per continuar comentant l’escultura i, a més, entrar a parlar de com i amb què jugaven ells quan eren petits, i que, per descomptat, eren objectes que no tenen res a veure amb les coses amb què han pujat els nois i noies de Greda.

La directora del museu, Montse Mallol, va explicar ahir que Mirades compartides és conseqüència de la bona acollida que l’any passat va tenir El Museu entra a casa, un projecte en què els avis van escollir peces del magatzem del centre museístic i se les van endur a la residència. Es tracta –argumenten els promotors– de compartir la saviesa de la gent gran i les mirades de la gent jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona