Societat

Un centenar de treballadors de Correus a Sagrera impedeixen l'entrada de camions a les obres del TGV

Zona Metropolitana

Un centenar de treballadors de les oficines de Correus al barri de la Sagrera s'han concentrat avui al pont de Bac de Roda impedint l'accés de camions a les obres del TGV en protesta per les condicions "no negociades" per fer-ne el trasllat a altres centres quan ensorri l'edifici actual per construir la futura estació del tren d'alta velocitat.

Les aturades de mitja hora diàries es van iniciar la setmana passada per demanar "condicions dignes", per exemple que l'empresa "faci un esforç" per posar a disposició del personal un servei d'autocar que els traslladi diàriament a les noves oficines de la Zona Franca, als afores de la ciutat, segons ha explicat el delegat d'UGT Rubén Valdés.

Per a Valdés, avui podria ser un dia "clau" per desencallar la situació, ja que està prevista una reunió entre el comitè de vaga i l'empresa. "Esperem que vinguin amb disposició a negociar i no amb imposicions com fins ara", ha manifestat el delegat sindical. "No demanem res econòmic, sinó només un esforç mínim per part de Correus", ha assenyalat. Alhora, Valdés ha recordat les paraules del president de l'empresa, José Damián, la setmana passada en la inauguració del saló postal Post-Expo a Barcelona, quan va assegurar que el capital humà era "insubstituïble" per a la marxa del sector. "Si això és veritat, hauria de notar-se en aquestes coses", ha conclòs el delegat sindical.

Tot i les "esperances" dels treballadors en els resultats positius de la reunió d'avui, Valdés ha assegurat que no descartaran mobilitzacions "més fortes" en cas que no s'arribi a un acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.