Societat

Inici al setembre de les obres per desdoblar l'Eix Transversal

Les constructores signen els crèdits per finançar el projecte i liciten els trams entre Cervera, Manresa i Vic

Les obres per desdoblar l'Eix Transversal estaran en plena execució en tots els seus trams a partir de setembre. Tot i gairebé tres anys de retard sobre el calendari previst pel govern, finalment el pool de constructores que es van adjudicar el contracte ja té garantit el finançament i ha licitat els 5 trams que s'han d'ampliar entre Cervera, Manresa i Vic per 284,6 milions d'euros. Aquesta inversió se suma a l'única que està en execució de l'Eix, entre Vic i Riudellots.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va confirmar ahir a Lleida els concursos i la fi dels tràmits per engegar una obra que va reconèixer que porta retard, però que “es farà gràcies a un govern que ha tingut el coratge de desdoblar l'Eix de cap a cap quan molts, i sobretot l'oposició, deien que en seríem incapaços”.

El conseller va afegir que ara “les obren es faran d'una tirada i aniran molt de pressa”, fins al punt que el termini de tres anys es podria reduir.

Cedinsa, la concessionària de l'Eix Transversal formada per FCC, Caixa Catalunya, Comsa, Copisa i Copcisa, han signat aquest mes un crèdit sindicat de 572 milions per l'obra, una inversió que es recuperarà gràcies al cànon (o peatge a l'ombra) que pagarà la Generalitat durant 33 anys.

Nadal ho va anunciar durant la visita del tram est de la variant sud de Lleida, una ronda que estarà a l'estiu de 2012 i que té un cost de 38,6 milions. El tram oest, que creua l'Horta de Lleida, es podria desbloquejar a la tardor.

Nadal va aprofitar per treure pit i recordar que la Generalitat no ha aturat obres i que “dóna bones notícies”, com la licitació de l'autovia C-13 entre Vilanova de la Barca i Térmens, a la Noguera, per uns 70 milions o nous recursos de l'addicional tercera de l'Estatut que es podrien concretar al setembre i que inclouran 30 milions per al cobriment de vies a Lleida.

LA XIFRA

3.000
milions
han deixat els bancs a les constructores per a línies i estacions de metro, ferrocarrils a Sabadell i l'Eix Transversal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell