Societat

La Cua del Drac d’Olot torna a l’accessibilitat lliure

Després de dos estius de restriccions per la covid, no caldrà demanar entrada per als espectacles de circ i la música al parc Nou

La faràndula és la protagonista de l’oferta dels museus d’Olot

La programació cultural estiuenca per al públic familiar d’Olot, que s’aplega sota la denominació de La Cua del Drac, recupera aquest any i després de les restriccions de la pandèmia el lliure accés a tots els actes i, per tant, no caldrà reservar entrada, tot i la gratuïtat que sempre ha caracteritzat aquesta oferta. A part d’aquesta, l’altra novetat important és el major format i una nova posada en escena dels concerts de la Música al Parc (Parc Nou, 18.30 h, del 17 de juliol al 28 d’agost). L’oferta inclou els ritmes mediterranis i llatins de Berta Sala, la fusió cultural de sambac, la música balcànica i el jazz manouche de Bratia, el jazz català de Five Chickpeas, el flamenc d’Alba Carmona, l’estil personal de Daniel Cros i les composicions a l’entorn de la maternitat de Tracy Sirés.

La Cua del Drac també ha programat un altre clàssic, el Circ a la Plaça (plaça de braus, 19.30 h, del 6 al 20 de juliol) amb els espectacles de Volor del Col·lectiu TQM, Entre Nous, amb artistes de diferents nacionalitats, i Endangered de Flying Pimkins.

L’oferta pública, la de les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, es completa amb l’exposició al Museu de la Garrotxa de la ciutat sobre el procés de creació de la faràndula tradicional olotina i amb la del fotògraf japonès Hisao Suzuki. El 3 de setembre el museu inaugurarà una exposició retrospectiva de l’obra d’Anna Manel·la (1950-2019). Comissariada per Maria Lluïsa Faixedas, aquesta exposició intenta buscar les connexions i afinitats de les obres de períodes i tècniques diversos de l’artista. Al pati de l’hospici es tornarà a oferir la Terrassa del Museu, un espai de relax pensat com a punt de trobada.

LA DATA

06.07.22.
és el dia en què
es durà a terme el primer espectacle del Circ a la Plaça, a la plaça de braus.

Tres festivals, fotografia i sardanes

La Cua del Drac d’Olot inclou també a la programació estiuenca propostes d’entitats, en concret, tres festivals de músiques de diferents estils, la biennal d’Olot fotografia, durant tot el mes d’agost, i l’aplec de la sardana, els dies 9 i 10 de juliol. Quant als festivals, es tracta del Varietats Autòctones (1 i 2 de juliol), el Música als Masos (de l’1 al 7 de juliol), de música clàssica en espais singulars, i el Sant Rock Festival, el 23 de juliol. Tota la programació de La Cua del Drac es pot consultar a Olot Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona