Societat

Obriran en ple estiu dos carrers del Barri Vell de Girona

L’Ajuntament relativitza l’impacte de les obres en un bloc del carrer Ballesteries: “Ara ve gent tot l’any”, afirma la regidora de Promoció

Pels botiguers, l’època triada és la segona pitjor de l’any

Les obres per augmentar la potència elèctrica d’un edifici de pisos al carrer Ballesteries de Girona obligaran a obrir en ple estiu dos carrers del Barri Vell: el mateix Ballesteries i el Calderers.

L’Ajuntament autoritza la intervenció de la companyia Endesa i considera que és una actuació necessària i que s’ha anat endarrerint. En canvi, un dels botiguers del carrer Ballesteries, Francesc Subirats, afirma: “Ens farà anar malament pel soroll, la pols i perquè han d’aixecar les llambordes.” Qüestiona que les obres siguin al juliol i a l’agost. “I a l’estiu serà impossible tenir les finestres obertes”, hi afegeix.

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana (Junts), admet que les obres causaran molèsties, però relativitza el dany per als comerços i establiments d’hostaleria i restauració. Considera que és la millor època de l’any per als veïns. Explica que la calçada estarà tallada al trànsit, però que els vianants podran circular per les voreres dels dos costats. A Girona s’ha desestacionalitzat el turisme, afirma. “Ara ve gent tot l’Any, per Fires [de Sant Narcís], per Nadal, per Setmana Santa, per Temps de Flors...”

Els botiguers, però, troben inoportuna l’època triada. “Després de Nadal, l’agost és el segon millor mes de l’any i el juliol, el tercer. Hauria estat millor fer-ho a partir de Reis, al gener, al febrer o al març.” Subirats, que regenta una botiga de tes i galetes, recorda que els comerciants han resistit com han pogut la pandèmia i que a l’estiu hi podria haver molts més visitants. Per tant, les obres els perjudicaran.

El 8 de juny hi va haver una reunió a l’ajuntament. L’equip de govern va convocar els comerciants i l’associació de veïns del Barri Vell per donar-los detalls de les obres. Fonts de l’entitat veïnal declinen valorar la situació fins a tenir-ne més informació.

Fins al transformador

En aquella reunió hi eren Plana i dues regidores més de govern, Marta Sureda (Mobilitat) i Maria Àngels Cedacers (Ciutadania). Subirats exposa que els van dir que havien d’obrir una rasa de 50 centímetres per fer passar una connexió de servei de l’electricitat des de l’edifici fins a un transformador a la plaça de Sant Feliu, a tocar de l’escultura de la Lleona.

El botiguer del carrer Ballesteries considera que hi ha “falta de tacte” de l’Ajuntament a l’hora d’informar-los. “Ens van avisar dues hores abans”, afirma Subirats. En el ple de dilluns, Plana va admetre que la convocatòria es va fer amb poca antelació i va negar que l’edifici on falta potència elèctrica sigui un bloc d’habitatges d’ús turístic (HUT).

El botiguer també planteja que els treballs d’obertura del sòl facilitin la troballa de restes arqueològiques i recela que les obres s’allarguin més del previst. En una piulada, dilluns, l’exalcalde Joaquim Nadal expressava els dubtes que “quan acabin les obres deixin el paviment del carrer com ara”.

LA DATA

08.06.22
va ser
el dia que tres regidores de l’equip de govern van informar de les obres al carrer Ballesteries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona