Societat

Circ de gran format, dansa i teatre de carrer, a Escènit

La proposta estiuenca d’arts escèniques del Teatre Municipal de Girona inclou 8 espectacles, cada dimarts i dijous del 30 de juny al 26 de juliol

“Una programació fresca, en clau d’estiu, que persegueix apropar el llenguatge de les arts escèniques a la ciutadania.” Així es presenta la nova temporada, sense restriccions pandèmiques, d’Escènit. La programació estiuenca d’arts escèniques del Teatre Municipal de Girona inclourà 8 espectacles majoritàriament gratuïts i a l’aire lliure, els dimarts i dijous entre el 30 de juny i el 26 de juliol. Escènit incorpora propostes de circ de gran format, dansa contemporània i teatre de carrer, amb una programació que s’expandeix per la ciutat.

El clown Pere Hosta portarà el seu Dis_order a la plaça de Santa Susanna del Mercadal, el dijous 30 de juny (19 h), i tot seguit la companyia de circ i teatre interdisciplinari NonSinTri actuarà a la veïna plaça de l’U d’Octubre (19.45 h), on presentarà els seus iNSTants, entre malabars i acrobàcies.

L’espectacular circ de gran format de la companyia Cirque Pardi! arribarà el dimarts 5 de juliol a la Copa (19.30 h), on tindrà espai suficient per representar Rouge Nord, “un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders”. El dijous 7, al saló de descans del Municipal, hi tindrà lloc l’únic espectacle de pagament (6 euros): Un segundo bajo la arena, del Col·lectiu Desasosiego, sorgit de l’escola ERAM, que s’han inspirat en les Bodas de sangre de Federico García Lorca.

Les quatre components de la Cia Maduixa ballaran sobre xanques amb el seu Migrare, el dia 12 a la plaça del Pallol, on el dia 14 el Circ Pistolet presentarà Potser no hi ha final, amb acrobàcies i música. El dia 19, al Camp de Bèlit de Sant Narcís, hi haurà més acrobàcies amb Be Flat i el seu Bubble you, i el 26 el duet escarlata tancarà el cicle al Saló de Descans, on farà sonar la grUtesca.

Nous públics al Teatre Municipal

La presentació d’Escènit va servir també per fer balanç de la primera temporada d’Elena Carmona coma directora del Teatre Municipal. D’una banda, s’ha aconseguit arribar a nous públics –un 46% de les entrades han estat adquirides per nous usuaris–, però hi ha hagut un 65% d’assistència, un 8% menys que el 2019, per la pandèmia i per “la coincidència amb el moment de transició del teatre degut al canvi de línia artística”. S’han presentat 37 funcions, 11 més que el 2019, en una temporada que el regidor de Cultura, Quim Ayats, valora positivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona