Societat

Congrés a la UdG d’experts en materials sostenibles

És la dotzena edició i se celebra des d’avui fins a l’1 de juliol

Hi haurà ponències sobre embalatge sostenible, sostenibilitat en biomedicina, materials compòsits i sostenibilitat

El Congreso Iberoamericano de Investigación en Celulosa y Papel (Ciadicyp) és una trobada internacional que es fa cada dos anys des del 2000. La dotzena edició tindrà lloc des d’avui i fins divendres a l’Aula Magna Modest Prats de la Universitat de Girona, organitzada pel grup de recerca Lepamap-Prodis. Més de 150 participants de 26 països diferents compartiran el seu coneixement a l’entorn de temàtiques com ara l’embalatge sostenible, la sostenibilitat en biomedicina, els materials compòsits i la sostenibilitat.

En els seus orígens, el congrés estava dedicat exclusivament a la recerca sobre cel·lulosa i paper. L’evolució al llarg d’aquestes dues dècades ha fet que, en l’actualitat, l’esdeveniment reuneixi experts en materials lignocel·lulòsics procedents no només d’Iberoamèrica, sinó de tot el món.

En la dotzena edició hi haurà quatre ponències plenàries: la professora de la Universitat de São Paulo (Brasil) Elisabete Frollini parlarà sobre materials biobasats; el professor de la Universitat de Jena (Alemanya) Thomas Heinze exposarà l’ús de polisacàrids en aplicacions mèdiques; el professor de l’Institut Nacional Politècnic de Grenoble (França) Julien Bras tractarà sobre el desenvolupament d’embalatge alimentari, i el professor de la Universitat de la Colúmbia Britànica (Canadà) Orlando Rojas se centrarà en la circularitat de la fusta i els materials lignocel·lulòsics.

Així mateix, durant el congrés es faran més de seixanta presentacions orals en dues sales paral·leles: a la mateixa Aula Magna i a la sala de graus Pep Nadal. A més, el dimecres 29 de juny tindrà lloc una sessió d’innovació a càrrec de la xarxa European Polysaccharide Network of Excellence (Epnoe), de la qual el grup de recerca Lepamap-Prodis és membre. Aquesta sessió mostrarà estratègies de valoració i transferència del coneixement mitjançant casos d’èxit de centres de recerca i empreses en diferents sectors com ara l’embalatge, la medicina, l’automoció i la biomedicina.

La inauguració és avui a les deu del matí i hi assistiran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i Mir; el director general de Transferència del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Xavier Aldeguer, i el vicerector de Comunicació de la Universitat de Girona, Salvador Martí.

LA DATA

2000
és l’any
en què va començar la trobada internacional que es fa cada dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona