Societat

‘RaholaFoto2022’ capta un any passat pandèmic, però més esperançador

L’exposició aplega vint-i-un treballs fotogràfics dels quaranta-dos que es van presentar als premis Rahola, elaborats per quinze fotoperiodistes gironins

La seu de Girona del Col·legi de Periodistes és el marc de l’exposició RaholaFoto2022, una selecció de les imatges que es van presentar a la tretzena edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra –de la qual s’ha editat un catàleg– és organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al dia 23 de setembre. Després, s’integrarà en el programa d’exposicions itinerants de la Diputació.

En total s’hi recullen vint-i-un dels quaranta-dos treballs fotogràfics que es van presentar a la darrera edició dels premis, elaborades per una quinzena de fotoperiodistes gironins. Una bona ocasió per mirar enrere i fer repàs del que va esdevenir l’any passat, un any en què la pandèmia del coronavirus continua present en moltes imatges, però, com destaca Anna Estartús al pròleg del catàleg que acompanya la mostra, “amb una mirada més esperançadora, més lliure de la por que ens va tenallar a tots en els primers mesos de covid-19”.

La col·lecció de fotografies dona també protagonisme a la natura. La seva violència impressionant i aclaparadora apareix en l’erupció del volcà de Cumbre Vieja (captades pel periodista d’aquest diari Miquel Riera) o en els incendis a l’Empordà, com és el cas de la fotografia guanyadora d’aquesta edició, obra de David Borrat. “És extraordinària la imatge guanyadora, que mostra la dimensió del foc al massís del Montgrí sense que es vegi ni una flama”, va descriure Jordi Grau, el president del Col·legi de Periodistes, ahir a la inauguració d’un acte en què va intervenir també el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Retrats, esports, protestes al carrer i escenes de superació i inclusió acaben de donar forma a aquesta memòria polièdrica del 2021, explicada a través de les càmeres.

RaholaFoto2022 inclou fotografies de David Aparicio, Jordi Borràs, David Borrat, Joel Joan Busquets, Joan Castro, Pere Duran, Dolors Gibert, Marina López, Eduard Martí, Carles Palacio, Quim Puig, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Miquel Riera i Glòria Sánchez.

Les institucions, associacions i entitats que vulguin fer aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions , on trobaran tota la informació necessària.

LA XIFRA

15
fotoperiodistes són els que han participat a ‘RaholaFoto2022’, que s’exposa a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES