Societat

Els Mossos d’Esquadra investiguen una agressió homòfoba durant la festa major de Lladó

Dos joves denuncien que un grup de nois els van increpar i colpejar

Els Mossos investiguen una agressió homòfoba durant la festa major de Lladó. L’atac hauria tingut lloc la matinada de dissabte quan dos joves, que ja marxaven de la festa, es dirigien cap a l’aparcament. Va ser aleshores quan un grup de nois els va increpar proferint insults homòfobs i els van propinar empentes i cops de puny. Els Mossos han obert la investigació per suposats delictes d’odi i lesions lleus i treballen per identificar i detenir els agressors. L’alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, ja ha anunciat que l’Ajuntament es personarà com a acusació per mostrar el rebuig i la “condemna més enèrgica” del consistori a agressions com aquestes.

Segons han denunciat els dos joves, l’agressió homòfoba va tenir lloc cap a les quatre de la matinada d’aquest dissabte passat. Els nois, que aquella nit havien anat als concerts de la festa major de Lladó, ja se’n tornaven cap a casa. Va ser mentre caminaven cap a l’aparcament quan un grup de joves se’ls va apropar, els va començar a insultar per la seva condició sexuals i els van agredir donant-los empentes i cops de puny.

Els dos joves agredits, que són de l’Empordà, van aconseguir anar-se’n i dissabte al migdia van denunciar els fets davant dels Mossos d’Esquadra. La policia ha obert una investigació i treballa per localitzar els agressors, que tampoc viuen al poble.

Tremoleda ha explicat que ja ha parlat per telèfon amb els dos nois que van patir l’agressió homòfoba per mostrar-los el suport del consistori. L’alcalde, que demà ha quedat per veure’s amb els dos nois, explica que els joves estan bé però que encara segueixen “en xoc” pel que els va passar.

“Els hem ofert presentar-nos com a acusació particular, perquè des de l’Ajuntament condemnem de manera enèrgica qualsevol mena d’agressió”, ha dit Tremoleda. “L’única intolerància que tenim és amb els intolerants”, ha afegit. Per últim, l’alcalde ha dit que és una “autèntica llàstima” que, després de dos anys sense haver-se pogut celebrar plenament, la festa major de Lladó hagi quedat enterbolida per l’acció “de quatre brètols”.

Per la seva banda, la Comissió de Festes del poble ha fet un comunicat a través de les xarxes socials on ha recalcat que “les agressions i qualsevol acte similar no són benvingudes a Lladó, ni enlloc” i que “l’objectiu de la Festa Major és fer que tothom pugui ser benvingut i gaudir de les diferents activitats que s’organitzen sentint-se còmodes i lliures ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia