Societat

Analitzen si la nena basca va patir una infecció letal

La causa de la mort de la petita Jessica, ocorreguda divendres passat en un alberg de Cabrera de Mar, continuava ahir sent una incògnita. La consellera de Salut, Marina Geli, va afirmar que els resultats definitius de l’autòpsia “trigaran encara uns dies”, ja que s’estan fent anàlisis toxicològiques de teixits i cultius per determinar si hi ha agents infecciosos que haguessin desencadenat la mort de la petita d’onze anys.

Els informes preliminars de dissabte van descartar, almenys inicialment, la meningitis com a causa de la mort. La consellera va insistir que “es va atendre la pacient en tot moment” i que caldrà esperar a disposar de més informació per saber els motius que li van provocar la mort. “Informarem en els terminis necessaris perquè la informació sigui rigorosa”, va afegir Geli.

Fonts sanitàries i del departament de Justícia van confirmar que estan pendents dels resultats d’algunes anàlisis i van avançar que els resultats definitius de l’autòpsia, un cop es tinguin, es lliuraran al jutjat número dos de Mataró, que ja ha obert diligències prèvies del cas. Serà el jutge qui remetrà els resultats de l’autòpsia a la família.

El departament de Salut va obrir un expedient informatiu de caràcter reservat per investigar les circumstàncies de la mort de la petita Jessica. La consellera Geli va expressar el seu desig d’“acompanyar i respectar el dol de la família”.

La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat (CUS) va qualificar d’“error lamentable” que la petita Jessica –que estava de colònies a Catalunya amb altres nens del seu poble natal, Kortezubi (Biscaia)– no fos derivada i atesa a l’Hospital de Mataró, que és “a només tres quilòmetres”. La CUS va lamentar que els centres d’atenció primària (CAP) no disposin de més mitjans i de més recursos humans, en aquest cas pediatres, per donar una assistència de qualitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona