Societat

Mor als 89 anys la cuinera i escriptora Georgina Regàs

Gran divulgadora de la cuina tradicional, va obrir a Torrent el Museu de la Confitura, que avui és un referent

Els creadors sempre són recordats, a banda de les seves qualitats, per la seva obra. Aquest serà el cas de Georgina Regàs i Pagès, que va morir ahir a vuitanta-nou anys. Cuinera, divulgadora de la cuina tradicional, autora de més d’una vintena de llibres, el llegat de Regàs és ja un referent. Un treball que s’ha centrat molt durant gairebé dues dècades en la investigació del món de la confitura. De fet, ara fa uns divuit anys, Regàs, que havia nascut a Barcelona, es va enamorar del Baix Empordà i de Torrent, on fa fundar el Museu de la Confitura; un laboratori de prestigi per continuar treballant i evolucionant. Si la cuina és creació, Georgina Regàs ja era filla de Xavier Regàs, un autor, traductor i adaptador dramàtic, director i productor. Després de la guerra, Xavier Regàs va actuar com a empresari i va organitzar, no sense polèmiques, els cicles de teatre llatí.

La família Regàs es va exiliar a l’inici del franquisme. El seu pare havia estat cap de serveis de la Generalitat durant la República. Va estar en un camp de concentració a França i també internada als Països Baixos. En esclatar la Segona Guerra Mundial va tornar a Barcelona. Als vint-i-un, Georgina Regàs va decidir anar-se’n a viure a Anglaterra, on va treballar com a secretària del doctor Josep Trueta a Oxford, durant tres anys. Va viure un cert temps a Salzburg, on es va casar, i va tornar a Barcelona el 1968, on va començar a treballar al despatx del seu germà, Oriol, promotor cultural i fundador de locals tan mítics com el Bocaccio de Barcelona. Treballà divuit anys amb el seu germà i anys més tard va decidir compaginar-ho amb la posada en marxa d’una cuina a Torrent i la confecció de confitures. Posteriorment, va muntar una botiga de menjars preparats a Palafrugell, però no va deixar mai de fer les famoses confitures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT