Societat

La cineasta Carla Simón, pregonera de la Mercè 2022

La directora del celebrat film ‘Alcarràs’ donarà el tret de sortida a la festa

David de las Heras és l’autor del cartell

Les festes de la Mercè tornaran amb forces renovades després de dos anys de contenció per la pandèmia. Com és tradició, la celebració barcelonina va fer públic ahir el nom de qui farà el pregó i va presentar el cartell. La cineasta Carla Simón, directora del reconegut i premiat film Alcarràs, serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la festa major el 23 de setembre al Saló de Cent de l’ajuntament de Barcelona. Per la seva banda, l’artista plàstic i il·lustrador David de las Heras és l’autor del cartell de la Mercè 2022, que uneix tres generacions barcelonines en una mateixa imatge. Obert a la interpretació, l’autor del cartell entén la Mercè “com una experimentada sastressa que sap cosir i recosir vides dels barcelonins. Unint una generació amb l’anterior i la següent”.

Roma serà la ciutat convidada i serà present a la programació amb propostes musicals, cinematogràfiques i d’arts de carrer. Alessandro Mannarino, Vinicio Capossela, Rachele Andrioli, Paolo Angeli i un homenatge a la Mina hi posaran la banda sonora, i la companyia italiana Spellbound Contemporany Ballet mostrarà dansa transalpina. En concret la Spellbound Contemporany Ballet interpretarà dues coreografies de Mauro Astolfi i destaca l’actuació amb el taller de pizzica d’Andrea de Siena amb La ronda di Pizzica. El cinema italià serà present amb tres sessions de cinema a la fresca. Una retrà homenatge al compositor de bandes sonores Ennio Morricone i la resta projectaran films com Roma, de Federico Fellini, i La grande bellezza, de Paolo Sorrentino.

La Mercè recuperarà espais clàssics com la platja del Bogatell amb l’escenari Mediterràniament de Damm, l’avinguda de Maria Cristina o la rambla del Raval. Per primer cop seran escenaris la Zona Universitària, el parc de l’Aqüeducte, Ciutat Meridiana i la ronda de Sant Antoni amb l’escenari Terra i Gust, dedicat a l’alimentació sostenible. Roma també tindrà presència als cels nocturns amb el Festival Pirotècnic Internacional, i el Museu d’Història de Barcelona reobrirà les restes de l’antiga Barcino. Amb tot, el passeig de Gràcia celebrarà els 200 anys amb activitats de cultura popular com la mostra de gegants i els correfocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES