Societat

El 98% d’escoles han signat els contractes de lleure per a les tardes de setembre, segons Cambray

Educació va aprovar l’avançament de l’inici de curs i jornada intensiva durant tot el setembre amb la gratuïtat d’una hora de lleure educatiu per mantenir l’horari habitual

El conseller defensa que la cobertura de monitors està garantida

Un 98% dels centres educatius públics tenen signats els contractes per a l’hora d’educació en el lleure que s’aplicarà durant el setembre per l’avançament del curs escolar. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat en una entrevista a l’ACN que són uns 1.702 contractes ja signats des dels centres amb les entitats que oferiran aquestes activats. D’aquesta manera, Cambray ha defensat que la xifra rebat les “percepcions” que van sorgir sobre les dificultats per trobar monitors. En la majoria de casos, es tracta d’ampliar les hores dels que ja s’encarreguen del temps de migdia. “Donarem totes les garanties perquè l’alumnat que es vulgui quedar tingui gratuïtat i amb cobertura de monitors”, ha manifestat.

Acompanyat de l’avançament del curs al 5 de setembre, Educació ha establert la jornada intensiva per a tot el primer mes del curs. Això implica un horari escolar de 9 a 13 hores, seguit de l’espai de migdia fins a les 15.30hores. Per tal de garantir el mateix horari que durant la resta del curs, Educació va anunciar que les famílies es podrien acollir a una hora de lleure educatiu, fins a les 16.30 hores, i que aquesta seria gratuïta per a les famílies.

La proposta va generar algunes crítiques i l’alerta sobre la dificultat de trobar monitors que poguessin cobrir aquesta hora. En aquest sentit, Cambray ha assegurat que s’ha debatut molt la proposta i que el consens s’ha trobat en la mesura que el Departament havia proposat des d’un inici.

El conseller respon a les crítiques assegurant que de la mateixa manera que es resolen els “desajustos” que es poden donar durant l’espai migdia, es resoldran els que es puguin trobar en aquesta hora de lleure a les tardes.

El Departament va establir una ràtio d’un monitor per cada 16 alumnes. Cambray ha afirmat que els centres han signat els contractes “amb el número de monitors necessaris en funció del número d’alumnat dels centres educatius”. Aquest número no es coneix encara ja que, majoritàriament, no han preguntat a les famílies si s’acolliran o no a l’oferta. I és que el conseller ha considerat que no tenia sentit preguntar a les famílies al juny què tenien previst fer al setembre i per això es consultarà el mateix setembre, per tal que puguin prendre una decisió. A més, apunta que una família pot acollir-se al lleure només algunes setmanes, segons les necessitats que tingui en el moment.

Les entitats contractades presentaran als centres les propostes per atendre “educativament” els alumnes durant aquella hora, com ja fan a l’espai migdia.

El curs que ve “millor”

El conseller reitera la defensa de l’avançament del curs escolar ja que assegura que és una mesura bona per als alumnes, especialment per als més vulnerables, i per a les famílies. També destaca que s’han avançat els nomenaments i que els centres han marxat de vacances coneixent les plantilles que tindran per al següent.

Reconeix que “ningú neix ensenyat” i que serà el primer any que s’aplicarà aquest avançament, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que s’haurà d’anar aprenent. “El curs 2023-2024 ho farem millor”, declara. Per a Cambray, comença una “nova etapa” del sistema educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona