Societat

La gegantessa, protagonista del cartell de les Festes del Tura

Eloi Casanovas és el guanyador del concurs públic que es convoca cada dos anys, al qual han concorregut una cinquantena d’artistes

Afirma que és una figura que sempre l’ha fascinat

La gegantessa d’Olot és la protagonista del cartell de les Festes del Tura d’aquest any. El seu autor, l’artista, conservador i restaurador Eloi Casanovas, es va declarar ahir enamorat d’aquest element de la faràndula olotina des del primer moment que la va veure. Ho va afirmar durant la presentació d’aquest cartell que ell ha dissenyat i que ha estat l’escollit d’entre la cinquantena que han participat en la convocatòria oberta que fa cada dos anys la comissió de festes. Els anys alternatius fa l’encàrrec directe.

Eloi Casanovas està molt vinculat al món de la imatgeria i cultura popular catalana i, per això, amb ell, la cultural popular i la faràndula olotina es converteixen en un fil conductor d’aquesta edició, ja que els pregoners seran els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall, creadors d’una vuitantena de figures del bestiari popular de la Garrotxa. El cartell inclou, tot i que no com a protagonistes, els nans i els cavallets que formen part de la mateixa comparsa de les Festes del Tura. Ho va justificar afirmant que d’aquesta manera ha volgut fer un homenatge a la veneració que els olotins tenen per la seva faràndula.

Eloi Casanovas (Barcelona, 1999) és conservador i restaurador de béns culturals. Es va graduar l’any 2022 a la Universitat de Barcelona en l’especialització d’escultura sobre fusta. Aficionat al món de l’art, des de ben jove es va interessar pel món del dibuix i la pintura, fet que el va portar a estudiar batxillerat artístic a l’Escola Massana de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria professional, les figures i elements de cultura popular catalana i, en especial, la imatgeria festiva han estat una de les seves passions principals, fins a dur-lo a restaurar-ne diverses peces i plasmar-les en diverses obres artístiques, així com encarregar-se de la cartellera de les festes tradicionals. Fins ara, ha estat reconegut i guardonat amb l’accèssit del Concurs de Cartells de la Patum de Berga del 2019.

El regidor de Festes, Agustí Arbós, va remarcar que, després de dos anys, les Festes del Tura d’Olot recuperen el seu format habitual. “El 2020 no hi va haver Festes del Tura i l’any passat van tenir un format restringit. Aquest any, els olotins tindrem unes Festes del Tura com les volem”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES