Societat

Aconsellen no fer servir l’aigua de l’aixeta, a Portbou

Té una alta concentració de ferro i manganès i també una alga

Un camió reparteix aigua entre els veïns

L’Ajuntament de Portbou recomana als veïns que no consumeixin aigua de l’aixeca ni per beure ni per cuinar per la presència d’una alga i una alta concentració de ferro i manganès. L’aigua surt tèrbola des de fa dies i des d’aquest cap de setmana un camió hi reparteix aigua per abastir la població, en espera que es pugui reparar l’avaria.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alcalde, Xavier Barranco, ha explicat que tot va començar a mitjans de juliol quan van detectar una avaria a la captació del pantà. “Vam fer una reparació d’urgència i quan es va comprovar que l’aigua era correcta es va reconnectar al pantà i vam desconnectar la dessalinitzadora d’osmosi que tenim, per fer-hi manteniment”, explica Uns dies després, el 30 d’agost, van detectar l’anomalia a l’aigua. “Això ha provocat que el circuit de potabilització de l’aigua s’hagi col·lapsat”, detalla Barranco.

Salut els va avisar de la situació i van decidir recomanar als veïns que no en consumissin. De fet, dissabte l’Ajuntament va organitzar una reunió per explicar als veïns la situació i les mesures que s’han de prendre.

De moment, un camió reparteix aigua per zones cada dia i ho farà mentre la situació no es resolgui. Barranco diu que Agbar està treballant per solucionar-ho en els pròxims dies.

Una situació semblant va passar a finals de juliol a Ripoll i a Campdevànol. Es va demanar a la població que evités fer servir l’aigua del riu Freser per beure i cuinar. L’empresa encarregada del servei d’aigua potable del municipi va detectar un nivell d’arsènic per sobre del que estableixen les normatives sanitàries a les captacions que abasteixen els dos municipis. Deu dies després es van aixecar aquestes restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró