Societat

Demanen al consumidor fixar-se més en el sabor de les peres i pomes que en l’aspecte

L’Associació d’Empresaris de Fruita de Catalunya alerta que la calor extrema ha reduït la mida de les fruites però que són de molta qualitat i “més dolces”

La calor extrema que s’ha viscut aquest estiu ha provocat que els calibres de pomes i peres que es cullen aquests dies s’hagi reduït, no només a les comarques de Lleida, sinó a tot Catalunya, la resta d’Espanya i Europa. El director general d’Afrucat, Manel Simon assegura que la situació és generalitzada però que la fruita d’enguany és de molt bona qualitat i “més dolça”. Per això demana al consumidor que es fixi més en el sabor de les pomes i les peres que no pas en l’estètica. Des d’Afrucat també demanen al mercat de la distribució que ajustin les exigències a la realitat de la campanya. “Fins ara s’exigien entre 60 i 65 centímetres a les peres conference. Enguany hauran de ser d’entre 55 i 60, sense perdre qualitat gustativa”, apunta.

El motiu pel qual enguany pomes i peres són més petites és perquè en situacions d’estrès hídric per falta d’aigua o quan les temperatures són extremes, ja sigui pel fred o la calor, l’arbre frena el seu creixement i prioritza la supervivència per davant del creixement del fruit. És per això que la calor extrema d’aquest estiu ha provocat que els arbres facin fruits més petits a tot Europa. Un altre exemple son les pomes gala. No s’ha avançat la maduració i no seran tan vermelloses per fora.

“Ha estat una situació generalitzada”, assegura Simon. Tot i això, el director general d’Afrucat confia que la qualitat serà màxima i que la dolçor serà més alta que altres anys perquè en haver menys fruita i ser més petita, aquesta concentrarà més quantitat de brics.

Per Simon, la situació d’enguany ha estat puntual, tot i que reconeix que “està per veure” què passarà els pròxims anys. “El canvi climàtic és aquí i les condicions meteorològiques són cada cop més extremes”, alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona