Societat

S’enfronta a 9 anys de presó per agredir sexualment la filla d’uns amics a Palafrugell

El processat ho nega i sosté que la menor menteix: “No sé com s’ha pogut inventar unes coses tan dures”

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un acusat que s’enfronta a 9 anys de presó per agredir sexualment la filla de 13 anys d’uns amics aprofitant que una nit d’entre finals d’abril i principis de maig del 2018 s’havia quedat a dormir a casa seva a Palafrugell. Les acusacions sostenen que va obligar la menor a tocar-li el penis i li va fer tocaments per dins del pijama abusant de la confiança que li tenia l’adolescent perquè tenien una relació molt propera des de feia anys: “Eren els millors amics dels meus pares”. El processat nega les acusacions i sosté que la menor menteix: “Li he donat més de 500.000 voltes al cap i no sé com s’ha pogut inventar unes coses tan dures”. La defensa demana l’absolució.

La fiscalia l’acusa d’un delicte d’agressió sexual a menor de 15 anys amb l’agreujant d’abús de confiança i demana 8 anys de presó, 8 anys de llibertat vigilada i 12 anys d’inhabilitació per exercir qualsevol feina que tingui contacte amb menors. També sol·licita que no es pugui apropar a menys de 50 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de 6 anys. L’acusació particular eleva la petició de condemna a 9 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana l’absolució.

Al judici, que s’ha fet a la secció quarta de l’Audiència de Girona, la víctima ha explicat que tenia una relació “boníssima” amb l’acusat i amb la seva parella perquè eren els millors amics dels seus pares i passaven molt temps junts. En el marc d’aquesta relació de pràcticament família, ha relatat que anava sovint a dormir a casa de la parella.

Segons ha declarat, una nit de finals d’abril i principis de maig del 2018 va anar a dormir a casa dels amics dels seus pares. Com era habitual, es va ficar al llit i, quan ja estava mig endormiscada, es va despertar per la fressa de la porta. Aleshores, es va girar i va veure l’acusat amb els pantalons abaixats. En aquell moment, el processat es va situar al seu costat, li va agafar la mà i la va obligar a tocar-li el penis. “Jo no volia i apartava la mà, però ell tenia més força i jo tenia por”, ha dit.

Després, l’acusat li va fer tocaments per dins dels pijama als pits i als genitals. La víctima ha dit que es va intentar resistir i forcejar però no es va poder apartar. “Al final, em va dir ’No diguis res als teus pares, eh nena?’ i va marxar”, ha relatat la menor.

Per aconseguir marxar del domicili, ha explicat que va buscar al mòbil on era l’apèndix per fingir un atac d’apendicitis i aconseguir que la portessin a casa seva. Així, va anar a l’habitació on hi havia l’acusat i la seva parella i va dir que tenia molt malt de panxa. Ja de matinada, la dona la va acabar portant al seu domicili.

La menor no va dir res fins al novembre del 2019: “Tenia por i vaig intentar superar-ho sola però vaig veure que no podia”. Ho va explicar a una amiga, que al seu torn ho va anar a dir al tutor de l’institut que la va convèncer perquè ho digués als pares.

L’acusat ho nega

L’acusat, que ha declarat al final del judici, nega les acusacions i ha remarcat que aquella nit ni tan sols va entrar a l’habitació on dormia la menor. Segons la seva versió, l’adolescent era “com una filla” per a ell i no s’explica per què l’ha denunciat. A més, ha afirmat que després d’aquella nit i durant un any i mig, fins al moment d’interposar la denúncia, va continuar tenint una relació “normal” amb la menor i amb els seus pares.

“He donat més de 500.000 voltes al meu cap i no sé com s’ha pogut inventar unes coses tan dures. Per a mi també és molt dur perquè l’he estimat com a una filla. No ho entenc ni arribaré a entendre-ho mai”, ha declarat.

La seva parella d’aleshores ha dit que aquella nit van arribar a casa, que ell es va anar a dutxar mentre ella es prenia un cafè i deixava un pijama a la menor i que, quan va anar al llit, l’home ja estava estirat “no sé si dormint o no, però que hi era és segur”. Segons ha dit, no va passar ni mitja hora fins que la nena va anar a l’habitació a dir que tenia mal de panxa.

Els psicòlegs i forenses que han avaluat la menor han exposat que té símptomes compatibles amb un trastorn d’estrès posttraumàtic i argumenten que no han detectat cap altre episodi a la vida de la menor, a banda de la presumpta agressió sexual, que l’hagin pogut provocar.

El judici ha quedat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ