Societat

La pastisseria Canal guanya el premi al millor croissant artesà de l’Estat

L’obrador, que té establiments als carrers Muntaner i Calvet de Barcelona, ja ha guanyat aquest guardó tres vegades

La pastisseria barcelonina Canal ha guanyat per tercera vegada el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El seu croissant s’ha imposat entre un total de 54 participants i ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.

La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, ja va guanyar el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega el 2016 i el 2019.

Amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Al capdavant de la pastisseria hi ha Toni Vera (Badalona, 1980), que va començar a estudiar Química fins que, pràcticament per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Bubó i Comes, fins a arribar a Canal, on s’ha convertit en un especialista en croissants.

El jurat, format per reconeguts professionals de la pastisseria, ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

Entre els membres del jurat hi havia els pastissers Elies Miró, Maria Evans, Manel Corbalan, Santiago Lluna, Andrea Besuschio i Antonio García, de Panem, guanyador del concurs en l’edició del 2021.

El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Entre els vencedors d’edicions anteriors hi ha Brunells, Santo Croi by Albert Roca, Prat Can Carriel, Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER