Societat

Estat espanyol

Detingut a Logronyo un matrimoni pakistanès per segrestar i matar la seva filla

Els dos fugitius van cometre el crim perquè la noia es va casar sense el seu permís

Les autoritats del Pakistan van emetre una ordre internacional de detenció

La Policia Nacional espanyola ha detingut un matrimoni pakistanès resident a Logronyo (La Rioja) que tenia una ordre internacional de detenció per presumptament haver segrestat i matat la seva pròpia filla, que es va casar sense el permís dels peres, un home de 67 anys i una dona de 51.

La Prefectura Superior de Policia de La Rioja ha detallat aquest divendres en un comunicat que la detenció de la parella es va produir el passat dissabte, 15 d’octubre.

El crim que van originar la reclamació dels dos fugitius es va produir al Pakistan l’abril del 2020, país que va emetre una ordre internacional de detenció contra ells per haver presumptament segrestat i posteriorment assassinat la seva pròpia filla al seu país d’origen, perquè havia contret matrimoni amb una persona que no era del gust dels seus pares.

Va ser el mateix vidu de la víctima el que va denunciar aquests fets davant les autoritats del Pakistan, que van declarar culpables els pares de la noia i van emetre l’ordre internacional de detenció.

La investigació a l’Estat va començar quan els agents espanyols van rebre, a través dels mecanismes de cooperació policial internacional, una sol·licitud de la col·laboració per localitzar i detenir els dos fugitius, de nacionalitats pakistanesa i reclamats per aquest país per un delicte d’homicidi i segrest, respectivament.

Les autoritats pakistaneses van comunicar a la Policia Nacional que tenien indicis que aquestes persones podien residir a Logronyo i van explicar la problemàtica dels matrimonis al Pakistan, molts d’ells arranjats de forma tradicional o semiacordats.

Una vegada comprovada la vigència de la notificació, els investigadors van començar les recerques per a localitzar els pròfugs. La policia va establir un dispositiu discret de control i vigilància sobre els investigats per constatar si residien a Logronyo.

Després de localitzar-los a tots dos els agents van procedir a la seva detenció a prop del seu domicili, i una vegada complimentats els tràmits policials pertinents, van ser posats a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció Número 2 de l’Audiència Nacional, el titular de la qual ha decretat el seu ingrés a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona