Societat

Creen un consell del poble a Sant Joan les Fonts

El nou organisme estarà format per deu veïns, dos membres del consistori i un tècnic municipal

Aquest mes s’obre el període per proposar noms

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts està organitzant la creació d’un consell del poble, un “organisme legal de participació i cohesió vilatana” que tindrà la missió d’ “enfortir la comunicació i la coordinació de la diversitat de persones del municipi” i “facilitar la presa de decisions oberta”. A més, com que s’està elaborant el pla estratègic municipal, el consell també es cuidarà de fer-ne un seguiment. El que surti del futur organisme haurà de ser tingut en compte per l’equip de govern municipal. Si es compleixen les previsions, el consell es constituirà abans de finals d’any.

L’elecció

L’ens estarà format per deu veïns, dos membres del consistori i un tècnic de l’Ajuntament. L’elecció dels deu veïns no partirà d’una llista de gent que s’ofereixi, sinó que la ciutadania pot proposar fins a vuit noms. L’Ajuntament recomana que les propostes tinguin en compte la diversitat de gènere, edat, ètnia i territori –el municipi està format per diferents nuclis– i suggereix que siguin persones vinculades o amb coneixements sobre natura (mantenir i gaudir l’entorn), aspectes socials, l’economia aplicada al benestar del poble i governança des del diàleg. Els deu més votats entraran al consell.

El 24 d’aquest mes s’obre el període per votar a través del lloc web de l’ajuntament o escanejant el codi QR que es troba al tríptic i al cartell de la campanya. Paral·lelament es podrà votar de manera presencial a l’ajuntament, la biblioteca, els casals d’avis de Sant Joan i de la Canya i a les escoles de Begudà. Hi haurà temps de fer-ho fins a l’11 de desembre. Tenen dret a participar els veïns que tinguin setze o més anys d’edat. D’altra banda, s’ha previst unes sessions informatives els dies 16 (18 h, al local de joves de Begudà), 18 (18 h, a Can Vila de Sant Joan) i 22 d’aquest mes (8 h, a la Cooperativa de la Canya).

LA DATA

24.11.2022
és el dia
d’inici de les votacions, tant a través del web municipal com de manera presencial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró