Societat

Tastos i venda de retafia, presentació d’un llibre, curses populars, exposicions, música, concerts, sopars, balls, nit de gala, tot per a tothom

Sense temps per avorrir-se

La 41a Festa de la Ratafia continua mantenint el component lúdic i cultural amb què va néixer
Ball de diables, paelles i concert amb Germà Negre, Maluks i Pelukass fins a altes hores de la nit

La 41 Festa de la Ratafia continua mantenint el component lúdic i cultural amb què va néixer, amb la particularitat que l’experiència i la implicació de tota la ciutat han provocat una metamorfosi que ha convertit els carrers, places, aparadors o centres comercials en un plató on s’alternen les escenes fent de la ratafia la protagonista única d’una gran producció en què hi entren des de les receptes a la comercialització, passant pels balls, la cultura o la música. El visitant que s’acosti a la capital de la Selva no trobarà un moment de repòs. Les jornades, que es van iniciar dissabte passat amb la penjada del domàs i el lliurament de premis del concurs d’Aparadors de la Ratafia, continuaran el dijous 10 amb la inauguració de l’exposició Els estiuejants i el Balneari. La petjada dels visitants a Santa Coloma de Farners a la Casa de la Paraula, la Processó i la Litúrgia d’inici de la festa i el concert amb Les Salvatges. Un entremès principal que anirà seguit d’un primer plat consistent quan el divendres al pavelló de la Nòria tornarà la Nit de Gala, un sopar popular dinamitzat per Neus Rossell en què no tan sols s’escolliran les ratafies guanyadores del concurs, sinó que a més es nomenaran les noves i els nous confrares i la confraressa d’honor, l’experta etnobotànica Astrig van Ginkel. El festí continuarà el dissabte 12 quan la plaça Farners s’omplirà amb les parades on es podran degustar i comprar la majoria de les ratafies comercials del país, aliments elaborats amb ratafia, la qual cosa suposarà el tret de sortida a un cap de setmana atapeït en què hi haurà des d’actuacions de la colla castellera Guillats de la Selva a plantades de gegants, ball de diables, paelles veganes, i concert amb Germà Negre, Maluks i Pelukass fins a altes hores de la nit. Si els més esportistes estan convocats diumenge a les 8 del matí per a la desena Cursa de la Ratafia, els més tradicionals es poden apuntar a la visita guiada per l’Univers de la Ratafia, que es pot complementar amb un tast de les ratafies del món i l’espectacle de dansa Enartar. Abans, però, i impulsada per No a la MAT Selva, Enric Riera, expert compromès en la transició energètica, farà una xerrada sobre Consells i drets energètics per passar aquest hivern.

La novel·la de la festa

La festa està d’estrena. El dissabte 12, a les 11 del matí, a la Casa de la Paraula es presentarà la novel·la Quaranta llunes, quaranta sols, obra de l’escriptor colomenc Josep Solà, que ha editat la Confraria de la Ratafia amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. La trama, ambientada en la Santa Coloma del segle XIX, se centra en un concurs de ratafia que s’ha de celebrar al cafè regentat per Francesc Rosquelles, i que pretén premiar el millor licor que triï el jurat, cosa que provoca una guerra bruta, tant per guardar els secrets dels millors ratafiaires com per un seguit d’enveges i traïcions intentant assolir el preuat guardó. Al preu de 12 euros, la novel·la es podrà adquirir a l’estand de la Confraria els dies 12 i 13 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES