Societat

Finalitzen les obres de reconstrucció del parc de la Pilastra

Els treballs han costat 225.000 euros

La séquia Monar reobre amb restriccions pel decret de sequera

La reconstrucció del parc d’Aigües Braves de la Pilastra ha finalitzat aquesta setmana després de dos mesos d’obres. La instal·lació havia quedat totalment malmesa el desembre del 2020 a causa de la virulència del temporal Glòria. La Pilastra és des de fa vint anys un espai per a la pràctica esportiva del caiac. El 2012 va ser objecte d’una profunda remodelació, i des de llavors s’ha convertit en seu de competicions esportives de nivell internacional. L’estiu del 2014, per exemple, hi va tenir lloc la copa del món de caiac en estil lliure.

La reconstrucció ha tingut un pressupost de 225.000 euros. Les actuacions han servit per recuperar l’espai, però també per millorar-ne les prestacions. “Amb la nova instal·lació continuem apostant per la promoció d’una modalitat com el caiac d’estil lliure que ens ha convertit en un referent”, va valorar Jesús Vilaplana, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salt.

Neteja a la séquia Monar

Les obres també s’han aprofitat per fer tasques de neteja, desbrossament, dragatge i reparació d’alguns trams de la séquia Monar, que durant aquest temps ha estat inoperativa. Des d’aquesta setmana s’ha reobert el pas de l’aigua per la séquia, que dona servei a la comunitat de regants de Bescanó, Salt i Girona. L’afectació per als hortolans ha estat mínima després que es negociés un endarreriment de l’inici d’obres, que havien de començar a l’agost. Primer es van ajornar a mitjan setembre i finalment es van començar el 3 d’octubre. “S’han acabat en els terminis fixats. Començar-les a l’agost o al setembre hauria estat mortal, però les institucions es van avenir a començar-les a l’octubre i hem pogut salvar la situació”, valora el president de la comunitat de regants, Miquel Casals.

El decret de sequera, però, obliga ara a restringir l’aigua que es desvia cap a la séquia Monar. “Només hi pot passar l’excedent del Ter i no sabrem quins dies la podrem omplir i fer-la servir”, explica Casals, que confirma que aquesta setmana ja hi ha circulat aigua algun dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC