Societat

crisi migratòria

La Marina de Sri Lanka rescata a més d’un centenar de rohingyes a la deriva

ACNUR ha assenyalat que podria haver-hi una segona embarcació a la deriva al golf de Bengala

La Marina de Sri Lanka va rescatar a 104 refugiats rohingya a la deriva en aigües de la nació illenca quan es dirigien a Indonèsia, va informar aquest dilluns a Efe una font oficial, en una operació aplaudida per l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que va alertar d’una situació similar en curs en aigües índies.

“En condicions de mar agitada, la Marina va fer un gran esforç i va rescatar a 104 nacionals de Myanmar (Birmània) que es trobaven a bord d’una embarcació danyada, i el grup va ser portat al port de Kankasanthurai”, en el nord del país, va dir a Efe el portaveu de la Marina esrilanquesa, Gayan Wickramasuriya.

El rescat va tenir lloc en la nit del diumenge, i Wickramasuriya va afirmar que un jutge va visitar al grup de rohingyes, que esperaven arribar a Indonèsia.

ACNUR va felicitar aquest dilluns en un comunicat la ràpida acció de la Marina esrilanquesa i dels pescadors locals que van acudir en ajuda dels refugiats.

“Aquest és un exemple d’humanitat que tots els Estats a la regió han de seguir, per a actuar ràpidament i eficaçment i evitar la tràgica pèrdua de vides en la mar”, ha assenyalat el director d’ACNUR per a Àsia i el Pacífic, Indrika Ratwatte.

L’agència de l’ONU ha assenyalat la seva preocupació pels informes d’una segona embarcació de refugiats rohingyes a la deriva al golf de Bengala, prop de les illes índies d’Andaman i Nicobar.

En el vaixell a la deriva viatgen uns 200 rohingyes, segons va alertar ACNUR el passat 8 de desembre, i “d’acord amb els informes, molts han perdut la vida i altres corren perill en mancar d’aigua i menjar”.

La badia de Bengala i la mar d’Andaman, en l’oceà Índic, són usats amb freqüència pels traficants de persones a Bangladesh per a traslladar a bangladeshians indocumentats, migrants i refugiats rohingyes que intenten arribar a altres països a la recerca de millors oportunitats.

Bangladesh acull a uns 925.000 refugiats rohingyes fugits de Birmània. Entre ells, uns 774.000 van escapar al país veí des de l’inici de les operacions de l’exèrcit birmà en 2017, una operació que l’ONU va qualificar de neteja ètnica amb aparença de genocidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà