Societat

Societat

Un pessebre d’espantocells a l’hort social

acció

Els voluntaris de l’hort social de Premià de Mar han ajudat l’artista Jordi Tremols a fer la decoració nadalenca amb materials reciclats

El recorregut il·luminat es fa enmig dels camps que cultiven persones en risc d’exclusió

A l’hort social de Premià de Mar, fa dos mesos que hi ha més feina de l’habitual per ser els mesos de l’any en què la verdura sembla que no creix, adormida pel fred. Va ser Joan Sagués, un dels voluntaris de l’hort, tutelat per Càritas i amb el suport de l’Ajuntament, qui va animar l’artista Jordi Tremols a inventar-se un pessebre per a les festes de Nadal enmig dels camps que cultiven una desena de persones en risc d’exclusió social. A l’artista no li va faltar imaginació per fer tot d’espantaocells amb materials reciclats que es converteixen en pastors, pagesos i també el caganer, que no cal buscar gaire perquè no està amagat. El recorregut que s’ha il·luminat permet llençar monedes al safareig del costat de la cova on les figures, aquí sí, tenen cares, pintades per l’artista Maria Pinzells. Una atmosfera més “imaginària”, envolta l’arribada dels Reis de l’Orient i l’anunciació. Els visitants podran identificar bona part dels materials amb què s’han fet les escultures, des de reciclats tèxtils a ampolles de plàstic i caixes de fusta. “Ens han ajudat productors de flor i empreses que tenim a tocar”, explica Sagués, que confia que la iniciativa desperti l’interès dels veïns, que tenen l’entrada lliure el 23 i 30 desembre i el 7 de gener. Per a les escoles, esplais i casals, es faran visites per les festes.

Els horts socials van començar a funcionar el 2016 per formar persones en risc d’exclusió que poden endur-se el que cullen per autoconsum. Amb el que produeixen, 38.000 quilos de verdura aquest any, es proveeix el punt de distribució d’aliments DISA de Premià de Mar, on s’adrecen les famílies amb pocs recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS