Societat

Immersos en una bona campanya de Nadal

Els comerciants de les ciutats gironines espremen al màxim els últims dies de compres

Satisfets amb les xifres de vendes aconseguides

Malgrat la gran competència que genera internet, el petit comerç i els centres comercials gironins estan en general contents de com està funcionant la campanya comercial de Nadal, que encara estan esprement al màxim. Queden, doncs, molts consumidors i consumidores que es decanten per triar i remenar en una botiga física, ja sigui dins d’uns grans magatzems o voltant pels carrers més cèntrics de les ciutats.

Tot i que es manté a l’expectativa perquè el ritme de vendes és més lent del que esperava, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, per exemple, confia a acabar la campanya bé i incrementar les vendes un 5% de mitjana en relació amb l’any passat. Alguns establiments preveuen augments d’entre el 10% i el 15%, mentre que d’altres parlen de vendes similars al 2021. Afirmen que aquesta és la campanya més forta de l’any per al comerç de proximitat i el sector “vol mantenir l’optimisme”, però han notat que “la compra s’ha endarrerit”. A banda de la situació d’incertesa general, una de les causes més immediates, segons alguns botiguers, podria ser el pont de la Puríssima, que va propiciar una despesa extraordinària, “i ara s’espera fins a finals de mes per fer les compres de Nadal, coincidint amb el cobrament de la paga extra”.

Els comerciants d’Olot també estan força satisfets de com estan funcionant les vendes nadalenques, sobretot amb la bona arrencada que s’ha tingut amb el pont de la Puríssima. “S’ha vist molta gent voltant pels carrers i molts visitants de fora, atrets també per la fira i la mostra de pessebres”, explica Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de la ciutat. Una afirmació que comparteix la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Olot, Anna Planella, que espera que les bones vendes continuïn i es refia de les compres d’última hora, especialment en el sector de la moda i els complements, que solen ser “els últims ítems de la llista; primer es prioritzen coses útils”.

A Figueres estan vivint el punt àlgid de la campanya festiva: “Aquests dies tot està desbocat. Els compradors d’última hora es barregen amb els visitants francesos, que sempre venen aquests últims dies. Hi ha molta afluència i es nota; als carrers es parla francès”, exposa Frederic Carbó Pujol, president de Comerç Figueres, que destaca també favorablement les xifres de venda: “Estem arribant als números del 2019, d’abans de la pandèmia, un dels objectius que ens havíem marcat des de l’associació.” No tan desmesurada però també a l’alça respecte a altres hiverns, la campanya a Castell-Platja d’Aro també es viu al màxim aquests dies. “No és la nostra temporada més bona, que evidentment és l’estiu, però estem lluitant –i ho estem aconseguint– per potenciar la gran oferta comercial que tenim també a l’hivern”, subratlla Manel Canadell, president de l’Associació d’Empresaris de la vila, que destaca l’oferta que hi ha tot l’any: “Tenim una oferta comercial única, obrim tot l’any, dissabtes i diumenges. Cal venir-hi també a l’hivern, a Platja d’Aro.”

Els grans centres, contents

Els centres comercials també són plens de gom a gom aquests dies. El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, està content dels resultats assolits: “Tot i que vam començar un novembre fluix, les vendes s’han incentivat. La setmana del pont va anar molt bé, vam tenir una afluència fins i tot superior a la del 2016, any en què teníem els mateixos dies festius que aquest. S’està venent i la meva impressió és que tindrem un bon Nadal i unes bones rebaixes”, explica, i acaba destacant els bons resultats de la campanya solidària que fan, enguany en benefici de la Fundació SER.GI: “Per Nadal, no fem una campanya comercial, sinó una de solidària, que és una manera de retornar al territori allò que el territori ens ha donat al llarg dels anys. Ho veiem com una obligació.” Al Gran Jonquera Outlet & Shopping tampoc han notat els efectes de la crisi econòmica ni que hi hagi una reducció en la despesa mitjana per la campanya de Nadal: “La situació actual no és comparable amb la del 2021, ja que encara hi havia vigents algunes restriccions. Si comparem la campanya de Nadal amb la del 2019, estem en xifres similars, tant pel que fa a afluència com a vendes, tot i que s’han incrementat per l’augment de preus a causa de la inflació”, conclou Raquel Rodríguez, directora de màrqueting.

LES FRASES

Estem contents; hem assolit els números de l’any 2019, un dels objectius que ens havíem marcat
Frederic Carbó Pujol
PRESIDENT DE COMERÇ FIGUERES

LA FRASE

Estem lluitant per potenciar la gran oferta comercial i única que tenim també durant l’hivern
Manel Canadell
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS DE PLATJA D’ARO
Tot i que el ritme de compres és més lent del que pensàvem, esperem incrementar les vendes un 5% de mitjana en relació amb l’any passat
Mercè Ramírez de Cartagena
Pres. girona centre eix comercial

Fortes campanyes per promoure el comerç local

Moltes poblacions gironines han engegat campanyes potents per potenciar i reactivar el petit comerç, molt tocat per la crisi derivada de la covid-19 i pel context de crisi global, amb la pujada de preus generalitzada i l’encariment de costos. Els comerciants d’Olot, per exemple, han unit esforços amb l’Ajuntament a través de la campanya Olot, el millor regal de Nadal, que vol conscienciar la població de la importància d’aquests sectors i la seva contribució a la ciutat. Fan una crida a apostar per les botigues, bars i restaurants més propers a l’hora de comprar i “donar suport a les persones que aixequen la persiana de cada negoci, per tot el que contribueixen a donar vida a la ciutat”.

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Llagostera i la Unió de Botiguers han impulsat la segona edició de la campanya Aquest Nadal, comprar a Llagostera té premi, amb la voluntat de fomentar el comerç local. “La campanya pretén dinamitzar el comerç de Llagostera durant aquestes festes de Nadal amb una injecció aproximada de 95.000 euros als comerços del municipi adherits a la iniciativa”, exposa el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz. Persegueixen el mateix objectiu tant el lema Nadal a Palafrugell com l’eslògan Aquí ho trobaràs tot, la campanya comercial d’aquest Nadal de Palafrugell, que vol aconseguir reactivar les compres, fidelitzar els clients i premiar els negocis i comerços repartint molts premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot