Societat

Miquel Berga, comissari dels actes del 40è aniversari de la recuperació de la independència de Salt

El tret de sortida es donarà el 3 de març del 2023

L’Ajuntament de Salt ha nomenat Miquel Berga com a comissari dels actes que se celebraran el proper any 2023 per celebrar el 40è aniversari de la recuperació de la independència del municipi. Berga, juntament amb “l’assessorament d’una comissió ciutadana”, està treballant per tancar una programació que es posarà en marxa a partir del 3 de març del 2023.

En aquest sentit, el comissari explica que “és un encàrrec que em fa molta il·lusió a nivell personal perquè sóc dels que vam poder viure en primer persona aquell Ajuntament recuperat per la meva condició de primer tinent d’alcalde al costat de l’enyorat Salvador Sunyer i Aimeric”. A més, afegeix que “es tracta d’una ocasió idònia per a tornar-nos a mirar el poble col·lectivament, amb el mateix impuls unitari de fa 40 anys. Una ocasió per mirar enrere i, també, per mirar endavant: per redefinir les fortaleses de la nostra comunitat i per reforçar el paper de Salt com a agent actiu en els debats metropolitans de l’àrea de Girona”.

D’aquesta manera, Berga i la comissió ciutadana que participa en l’organització estan teixint els eixos principals de la celebració. De fet, aquest dimecres 21 de desembre, es va celebrar una trobada amb el teixit associatiu de Salt perquè, “les entitats a Salt, són i han estat, el nervi de la nostra vida comunitària. Constitueixen el primer i més valuós equipament social que té la ciutat. Durant les commemoracions dels 40 anys, les entitats hi han de jugar un paper primordial, com també l’han de tenir tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament actual” remarca el comissari.

Berga també apel·la a l’orgull de la vila quan reivindica que “els saltencs de fa 40 anys van tenir en el procés de recuperació de l’Ajuntament que s’havia annexionat Girona, una dosi d’autoestima que va resultar decisiva per a la història recent de Salt”.

Està previst que a principis del proper any 2023 es faci la presentació de tota la programació que s’està preparant per celebrar la recuperació de la independència municipal de Salt



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona