Societat

Els parcs de Nadal aposten per tallers i activitats familiar

Tallers de cuina, quines i fer cagar el tió són algunes de les propostes que ofereixen els municipis durant les festes

Tornen els parcs infantils de Nadal a les comarques gironines. Durant aquestes festes, diferents municipis han apostat per oferir un espai amb activitats i tallers familiars.

Un exemple és la 27a edició d’El Mar dels Nens de Platja d’Aro, que es durà a terme del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener al Palau d’Esports i Congressos. Les instal·lacions oferiran un gran ventall d’activitats per a la mainada, com ara una ludoteca infantil, llits elàstics, rocòdrom, tallers (manualitats, ball i circ) o inflables. A més, les novetats d’enguany són el taller de cuina, els karts elèctrics i la sala de projecció de jocs interactius.

A Celrà les instal·lacions duraran un sol dia. Serà el dimarts 27 a la tarda, la mainada podrà anar a gaudir dels inflables, els tallers infantils, el tió i la quina al pavelló de les piscines. Per poder obtenir l’entrada del parc, però, cal recollir la invitació en un dels comerços associats. A Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc al pavelló de la Corxera el Parc de Nadal Ganxoparc, que inclourà (matí i tarda) inflables, actuacions infantils i jocs de salsa, així com zones de multiactivitat i d’esports.

En paral·lel, a Girona ciutat hi haurà la 38a edició del Lleuresport –organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el GEiEG–, que tindrà lloc entre el 27 i el 30 de desembre. Com a principal novetat, el Lleuresport d’enguany inclourà actuacions musicals, de circ i de màgia. També se’n podrà trobar al centre cívic de Ter de l’Esquerra del Ter, on s’han organitzat activitats com ara jocs de taula, tallers de cuina i fanalets.

Alternatives als parcs

Alguns municipis de les comarques de Girona han creat alternatives a la instal·lació d’un parc de Nadal. A Palafrugell, han apostat per La Fàbrica de Joguines. Aquesta iniciativa és un recorregut-espectacle en què es podrà veure com els “surets” (els ajudants dels Reis que porten roba creada amb suro) treballen per preparar els regals de Nadal. A més, al final de l’espectacle, es podrà fer un fanalet per portar a la cavalcada. El projecte es podrà visitar les tardes del 28, 29 i 30 de desembre, així com el 3 i 4 de gener. Hi col·laboren l’Ajuntament de Palafrugell i el Museu del Suro, situat al municipi.

D’altra banda, també s’ha apostat per l’esport durant les festes d’enguany. En aquesta línia, a Olot s’ha organitzat el Nadal Esportiu per als matins dels dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, on es practicaran diversos jocs i esports, adaptats a les edats dels participants. Per la seva banda, a la comarca del Ripollès, el Consell Comarcal organitza uns casals esportius a Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Sant Pau de Segúries. Comencen el dia 27 i hi poden participar infants d’entre 4 i 14 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona