Societat

La Policia Local de Palafrugell immobilitza 465 joguines per la campanya de seguretat de Nadal

Els agents han comprovat 14.804 articles en aquesta primera fase, que continuarà el 9 de gener

La Policia Local de Palafrugell ha immobilitzat 465 de les 14.804 joguines inspeccionades en la primera fase de la campanya de seguretat d’aquest Nadal. La dada representa el 3% dels articles analitzats. Aquesta la segona campanya que es duu a terme al municipi i, com l’any passat, els agents controlen l’etiquetatge per comprovar que compleixen la normativa i que són aptes i segures per als més petits. La setmana de 12 al 18 de desembre es va iniciar la primera fase i la segona fase es farà del 9 al 14 de gener per comprovar si les botigues han pogut resoldre les deficiències detectades a les joguines immobilitzades i es poden tornar a posar a la venda o, per contra, s’han de destruir.

Durant la campanya de l’any passat, es van retirar de la venda 484 articles dels 6.500 inspeccionats, un 7,7% del total. Aquest any s’han revisat més del doble de joguines i les que presentaven deficiències a l’etiquetatge que han fet necessària la seva retirada inicial han passat de quasi un 8% a un 3%. Un fet que denota, segons l’Ajuntament, “una bona tasca tant per part de les botigues com de la campanya de conscienciació que porta a terme la Policia Local de Palafrugell”.

D’altra banda, es va confeccionar un tríptic on s’informava, per una banda, de les dates de la campanya i per l’altra dels requisits que havien d’incloure les etiquetes de les joguines, a banda de recordar els requisits de documentació i permisos pels establiments.

La setmana del 21 al 27 de novembre, els agents de la Unitat de Policia Comunitària es van dedicar a repartir aquests tríptics a les botigues de la vila que venien joguets, aclarir dubtes i informar sobre la possibilitat de contactar amb la Unitat de Policia Administrativa per realitzar consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu