Societat

Quatre àmbits d’actuació per dinamitzar la vila

Patis i Places, Extraescolars, Espai Lector i Itineraris Segurs, volen promoure la participació comunitària

Des de la seu social situada al Mas Mota, Juguem?, el programa coordinat per Tània Descals, gestiona quatre àmbits que actuen com a cimentació per donar una alternativa als joves de la vila. El primer, batejat com Patis i Places, desenvolupa activitats de lleure educatiu en el medi obert i transforma els patis i places en pistes de joc en què infants i joves troben una oportunitat de lleure. Actualment es dinamitzen tres places –plaça del Mercat, plaça de Catalunya i plaça de la Llibertat– i també dos patis –el pati de La Farga i el del Som Salt–. Cada espai disposa d’un monitor o una monitora de referència, una figura amb l’armilla taronja, que és clau per tal que les diferents activitats que s’hi desenvolupen es facin respectant les normes bàsiques de convivència i ajudin a fomentar relacions positives.

El segon àmbit, el d’Extraescolars, està destinat a fomentar la pràctica esportiva i les activitats culturals i té el suport d’onze entitats del poble. Són el Club Bàsquet Salt, el Club Tennis Salt, la UFEC (natació), la Cia. Estampades (circ i dansa aèria), Capoeira Canigó, La Bambalina (teatre), Futbol Ter-Brugent, Fundación Atenea (XEJ, Xarxa Educativa Juguem), Papaya Jam (percussió i ball), Frodeno Fund (pump track) i el Consell Esportiu del Gironès (escola esportiva).

El tercer àmbit és l’Espai Lector, que té el local a la planta baixa del Mas Mota i està destinat a la promoció del gaudi de la lectura i a l’acompanyament de les tasques escolars i està dotat d’un fons bibliogràfic amb els millors contes i àlbums il·lustrats. Adreçat a infants de 6 a 12 anys de Salt, al local hi ha una responsable que fa tasques de suport a la lectura i rep l’ajuda de persones voluntàries, la qual cosa possibilita un acompanyament individualitzat. També s’hi duen a terme activitats puntuals de lectura col·lectiva, tallers d’escriptura, contacontes…

L’últim àmbit, el dels Itineraris Segurs, intenta promoure la participació comunitària, facilitar que els infants tinguin un recorregut referent per arribar a l’escola i que es pugui realitzar de manera segura i autònoma. Ha servit de base per al joc Saltem?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós