Societat

ESTAT ESPANYOL

Confirmat com a crim masclista l’assassinat de la noia de 20 anys a Madrid

Amb aquesta ja són 49 les dones mortes per les seves parelles o exparelles el 2022, onze de les quals aquest mes de desembre

El Ministeri d’Igualtat ha confirmat aquest divendres la naturalesa masclista de l’assassinat d’una noia de 20 anys a Madrid a mans de l’exparella de la seva mare i que actualment mantenia una relació amb la víctima.

Amb aquesta confirmació, ascendeixen a 49 les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles des de començament d’any, 11 durant aquest mes de desembre i 1.182 des que el 2003 es van començar a comptabilitzar els casos. Se segueixen investigant els assassinats de dues dones a Matamala de Almazán (Soria) i Benidorm (Alacant).

Segons ha explicat a Twitter la Delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere, hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor i la víctima, d’origen peruà, no tenia fills.

El crim va tenir lloc aquest dimecres, quan el presumpte agressor, un home de 37 anys, va assassinar a punyalades la noia en un habitatge del districte de Pont de Vallecas. Després de cometre el crim va conviure amb el cadàver diverses hores, fins que passades les deu de la nit l’amic amb qui vivia va alertar del que havia passat als serveis d’emergències.

Davant l’arribada de policies i sanitaris, l’home es va infligir diverses lesions, suposadament amb el mateix ganivet amb què havia acabat amb la vida de la filla de la seva exparella, el cos de la qual van descobrir amb diverses punyalades al tòrax sobre un dels llits del domicili.

Els agents van trobar a l’habitatge, que era d’un amic amb qui vivia des de feia un temps, diverses cartes en què es reflectia la relació que hi havia entre agressor i víctima.

En un comunicat, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seva condemna i rebuig més absoluta a aquest crim i han traslladat el seu suport a familiars i amistats de la víctima.

Tant la ministra com la delegada han reclamat tots els esforços des de les institucions, les administracions i el conjunt de la societat per arribar a temps i evitar més morts.

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden adreçar-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d’emergència, es pot trucar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i en cas de ser impossible fer una trucada, es pot recórrer a l’aplicació ALERTCOPS, des de la qual s’envia un senyal d’alerta a la policia amb geolocalització.

Ingressa a la presó el detingut per assassinar la seva parella a Bilbao

El jutge ha ordenat aquesta nit l’ingrés a la presó de Basauri del detingut per matar la seva parella sentimental al bar que regentaven al barri bilbaí de San Francisco, segons ha informat el departament basc de Seguretat. Cap a les quatre d’aquesta tarda, agents de l’Ertzaintza han traslladat a dependències judicials el presumpte autor de l’homicidi registrat dimecres passat, un home de 44 anys i d’origen bolivià. La víctima, Rebeca Huayta, de 45 anys, natural de la localitat andina de Patacamaya, va arribar a la capital biscaïna fa gairebé dues dècades amb el seu exmarit i la seva única filla, que va tornar a Bolívia, i la seva germana, que va morir el juliol del 2019 en caure des del balcó del seu pis al barri bilbaí de Rekalde. La filla de la víctima ha declarat avui a ETB que el detingut “la fustigava, la perseguia, era gelós i fins i tot la colpejava”, i que fa poc “va empènyer per les escales” la seva mare, segons aquesta li va explicar, “la va deixar inconscient” i “va anar a parar a l’hospital”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp