Societat

revetlla

balanç d'una nit

Cap d’Any sense morts de trànsit i amb 79 detinguts

No hi va haver incidents en les grans celebracions i la majoria de detencions van ser per robatori

Es fan 12 detencions per violència de gènere i a Barcelona consten tres intents d’agressió sexual

La celebració de la nit de Cap d’Any va ser relativament tranquil·la tenint en compte que no es van registrar incidents greus, tampoc en les celebracions més multitudinàries, com ara les de l’avinguda Maria Cristina i el port de Barcelona –a l’avinguda de la Fira de Montjuïc i a plaça Espanya es calcula que es van reunir al voltant de 120.000 persones per contemplar l’espectacle de llum i focs artificials per festejar l’entrada al nou any.

Detencions

En el balanç d’incidències registrades entre les deu de la nit de dissabte i les deu del matí de diumenge fet públic ahir pel Departament d’Interior de la Generalitat, es van produir 79 detencions arreu del país, la gran majoria per robatoris (39), i no constava cap accident mortal ni greu a les carreteres catalanes. Amb un desplegament al carrer de 2.768 agents, cinc persones més van ser detingudes per agressions i una dotzena, per casos de violència de gènere, també en l’àmbit de la llar, i les 18 restants, per altres motius. En el cas de Barcelona, el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va confirmar tres intents d’agressió sexual sense donar a conèixer més informació però va considerar la celebració general de caràcter “altament cívic” i va explicar que no s’havien detectat botellots massius i que els itineraris segurs havien funcionat. De fet, Batlle va desitjar que altres celebracions multitudinàries anuals fossin abordades de manera semblant a la d’enguany.

Dos incendis importants

Les incidències més greus de la nit van ser dos incendis. Dues persones van ser ferides en un foc en un restaurant abandonat de l’Escala, a l’Alt Empordà, mentre que els clients i els treballadors d’un hotel del Vendrell (Baix Penedès) van haver de ser desallotjats en cremar-se dos quadres elèctrics de la instal·lació.

En el foc de l’Escala, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar ferida greu una dona cap a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i un home ferit menys greu cap a l’hospital de Figueres. A Cabrils (Maresme) els Bombers també van extingir un incendi a la xemeneia d’una casa.

Trucades d’emergència

Un 5,7% de les trucades al número d’emergències 112 va ser per avisar d’incendis o demanar el rescat de persones (279 trucades) però la majoria (1.414) va ser per sol·licitar assistència sanitària, mentre que 965 van alertar d’agressions físiques. 812 més van alertar d’actuacions incíviques, mentre que 560 van ser per problemes de seguretat. Finalment, 265 es van fer per denunciar robatoris. El servei va rebre globalment 4.883 trucades referides a 3.530 incidents –el nombre de trucades d’emergència s’ha incrementat un 45,5% respecte a la revetlla anterior.

Sense morts viaris

El mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es va felicitar del balanç d’una nit de festa sense víctimes a la carretera. Les morts en accidents de trànsit han retrocedit un 10,3% en el còmput de tot el 2022 respecte a l’any de referència prepandèmic del 2019 –157 morts des de l’1 de gener del 2022– però el descens no es compleix en el cas de comarques gironines, on n’hi ha hagut més que el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona