Societat

Creu Roja reparteix joguines a 450 infants de la Selva

L’entitat n’ha repartit majoritàriament a Blanes, però també n’han arribat a Lloret de Mar i Tossa de Mar

La Creu Roja Joventut Blanes, Lloret i Tossa ha tancat la campanya de joguines 2022/23 repartint lots de joguines a prop de 450 infants d’aquests tres pobles de la Selva marítima. La Creu Roja ha hagut de confeccionar prop de 450 lots per complir les il·lusions de la mainada: més de 300 han estat per a Blanes, mentre que la resta s’han repartit entre mainada de les dues altres poblacions. Les seves respectives famílies s’han encarregat de tramitar-ho a través dels departaments d’Acció Social de les tres poblacions.

Al seu torn, des dels serveis municipals s’han fet arribar les peticions a la Creu Roja perquè sabessin quin perfil de mainada rebria cada bossa, cada lot que s’havia de confeccionar. La canalla que rep els obsequis té entre 0 i 12 anys, i l’objectiu de les voluntàries i voluntaris de la Creu Roja quan confeccionen els lots per a cada família és que els obsequis que els arribaran siguin adequats per a cada edat.

Perquè la tasca sigui més fàcil, se’ls orienta sobre quin tipus de peticions ha fet la canalla, tot i que a voltes no sigui fàcil complaure els desitjos amb el material que tenen a l’abast, perquè els perfils són molts i el tipus de jocs potser ha anat per altres camins. Per això, l’activitat ha estat frenètica els dies anteriors al lliurament per tenir enllestida la feina. Cadascun dels lots inclou un mínim de tres joguines, a les quals es procura afegir o bé un conte o bé material escolar i didàctic, jocs educatius i cooperatius.

El denominador comú que tenen tots els obsequis i joguines és que no són ni sexistes ni bel·licistes i, sobretot, una característica principal que s’ha instaurat els darrers anys: són joguines noves i no pas de segona mà, seguint la creença que no hi ha nens i nenes de segona categoria. Tothom es mereix poder estrenar-ne, ser el primer que la rep. Tot això, a banda de la qüestió higiènica que suposa manipular un objecte que prèviament ha estat d’un altre infant. Des de l’entitat social s’ha remarcat que la campanya de joguines 2022/23 ha estat aquesta vegada possible gràcies als diners que es van recollir amb la participació en l’Ensorra’t, el Festival de Música Jove de la festa major. Això ha servit per poder finançar l’adquisició de les joguines i els obsequis, ja que només amb la cessió i les donacions no s’haurien pogut reunir totes les que feien falta, arran de l’augment considerable del nombre de famílies que han demanat poder-se beneficiar de la campanya. Per contra, ha faltat l’arribada de joguines a causa d’una crisi que fa temps que s’està deixant notar a les butxaques i en els ànims de tothom.

Per tots aquests motius, des de l’entitat social s’ha agraït especialment tots els suports rebuts. No tan sols de centenars de persones anònimes que han cedit joguines i obsequis des de les seves possibilitats. També els han ajudat diversos comerços que han actuat de lloc de recollida, o bé els i les humoristes que van col·laborar de franc actuant a la 7a Nit de Monòlegs: Oye Sherman, Oriol Mollfulleda, Elefantana i Raventós.També s’ha agraït la tasca que han tornat a desenvolupar diversos nois i noies de l’Institut SAgulla ajudant a elaborar els diferents lots. Són alumnes de tercer d’ESO que col·laboren amb Creu Roja formant part del Servei Comunitari Obligatori que han de fer, inclòs com un aprenentatge més en la seva educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES