Societat

Ciutat del Vaticà

Milers de fidels acomiaden Benet XVI a la plaça de Sant Pere del Vaticà

Francesc ha presidit el funeral del papa emèrit

“Pare, a les teves mans encomanem el seu esperit”, amb aquestes paraules Francesc acomiada Benet XVI. Finalitza així una missa funeral històrica, en què per primera vegada un papa en funcions oficia el funeral del seu predecessor en més de 220 anys. Els deu sediaris traslladen de nou les restes del papa emèrit ara dins d’un taüt de xiprers a l’interior de la basílica de Sant Peres, després que Francesc hagi donat l’últim adeu públic al seu predecessor cap davant de l’Església catòlica.

La processó amb el fèretre passarà per davant de la tomba de l’Apòstol fins a arribar al lloc de la sepultura. Benet XVI serà enterrat en les grutes vaticanes, en la tomba on van reposar les restes de Joan XXIII i Joan Pau I, abans de ser canonitzats. Descansarà així a pocs metres de la tomba de l’Apòstol Pere, al costat de la tomba de Pau VI i davant de la de Joan Pau I.

El fèretre de fusta de xiprer serà precintat amb dues cintes vermelles, en la qual es posaran le segells de la Cambra Apostòlica, de la Prefectura de la Casa Pontifícia, de l’Oficina de les Celebracions Litúrgiques del papa i del Capítol del Vaticà.

La caixa de fusta de xiprer serà col·locada dins una altra caixa, aquesta de zinc de quatre mil·límetres de gruix, la qual serà col·locada a l’interior d’una altra caixa de fusta d’olm. Sobre aquesta última es col·locarà un senzill santcrist i l’escut del pontífex difunt. A la làpida hi haurà escrit en llatí el nom del papa i les dates de naixement i mort.

Segons la praxis, a la cerimònia que se celebrarà de manera privada i davant les persones més pròximes al pontífex mort, un notari del Capítol de la Basílica Vaticana redactarà l’acta de la sepultura i la llegirà davant els presents.

La missa funeral presidida per Francesc, que ha durat una hora aproximadament i s’ha fet en llatí tot i que s’ha fet una lectura en anglès, hi han assistit milers de persones i ha estat concelebrada per 130 cardenals, 400 bisbes i 4.000 capellans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona