Societat

Estats Units

La població californiana on viu el príncep Enric és evacuada per les tempestes

Les autoritats desallotgen Montecito, on també resideix la presentadora Oprah Winfrey

Joe Biden declara l’estat d’emergència a Califòrnia

Les autoritats de Califòrnia han instat a evacuar la ciutat de Montecitos, on resideixen el príncep Enric i la seva esposa Meghan Markle, així com la presentadora de televisió Oprah Winfrey, per l’onada de ciclons que amenaça aquest Estat nord-americà.

“[A] Tota la comunitat de Montectito (...) ¡Surtin ara! La situació està evolucionant molt ràpidament”, ha alertat el departament de Bombers de la localitat en un comunicat dirigit als residents del poble i els de les gorges properes.

Es desconeix si el príncep britànic, que actualment està de gira promocional del seu llibre de memòries Spare (Recanvi) –que ha provocat un temporal mediàtic al Regne Unit– es troba a casa seva al costat de Markle i els seus fills.

El veïnat pròxim a Santa Bàrbara s’ha convertit en una víctima més dels desastres ambientals que ha portat el riu atmosfèric i la bomba ciclònica que experimenta l’estat des de finals del 2022 i que ha inundat i deixat sense electricitat gran part del territori.

Segons mitjans locals, el diluvi ja ha acabat amb la vida de 12 persones fins ara, el 90% de la població de l’Estat es troba sota vigilància per risc d’inundacions i més de 100.000 persones continuaven sense electricitat dilluns a la tarda com a resultat de les fortes tempestes.

El Servei Meteorològic Nacional ha informat que una altra sèrie de vents perillosos afectaran l’Estat fins a la tarda de dimarts. A més, ha emès un avís d’inundació a territoris propers a Los Angeles, inclosos  el comtat d’Orange i les muntanyes de San Bernardino.

Aquest dilluns el president dels Estats Units, Joe Biden, que està de viatge oficial a Mèxic, ha declarat l’estat d’emergència a Califòrnia. Això permet que el govern estatal i les administracions locals tinguin accés a recursos federals per atendre els desastres generats per les tempestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona