Societat

La fiscalia arxiva la investigació de l’exregidora d’Urbanisme de Blanes i assenyala actuacions censurables

L’escrit de fiscalia també posa de manifest que es va produir una infracció del deure d’abstenció per part de la regidora, perquè tenia un interès personal en un dels fets investigats

La fiscalia ha arxivat la investigació oberta a l’exregidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes, Rosa Aladern, per suposades irregularitats. El consistori ha rebut un escrit on s’analitza la informació rebuda i conclou que si bé hi ha hagut actuacions que es poden considerar “censurables”, no són punibles penalment.

En aquest sentit, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha valorat positivament la resolució, sobretot pel què “representa poder preservar el bon nom de la institució pública”. Per contra, també remarca que en l’escrit la fiscalia assenyala conductes negligents: “em sento satisfet perquè s’ha pogut salvaguardar el nom de l’Ajuntament de Blanes. Al mateix temps, però, inquieta saber que, tal com es recull a l’escrit de conclusions, s’indica que s’han comès infraccions lleus i actuacions censurables, que no s’adiuen amb el què ha de ser el comportament d’una administració pública”.

Retirada de competències a l’agost

El trasllat de documents de l’Ajuntament de Blanes a la Fiscalia de Girona es va fer a finals d’agost de l’any passat, després que, tot just el primer dia d’aquell mateix mes, l’alcalde signés un Decret d’Alcaldia per retirar-li les competències de govern a la regidora Rosa Aladern Gusi.

La resolució va entrar en vigor l’1 d’agost, i deixava sense efectes totes les atribucions que tenia delegades com a regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Neteja i Recollida de Residus.

Segons va explicar llavors Àngel Canosa, la manca de confiança i algunes actuacions de la fins llavors regidora delegada amb aquestes competències, l’havien empès a prendre aquesta decisió.

Tanmateix, també va anunciar la incoació d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets. En aquesta línia, Àngel Canosa ha reiterat de nou els motius pels quals va perdre la confiança de l’exregidora, ja que la pròpia fiscalia adverteix que Rosa Aladern hauria d’haver-se abstingut en alguns tràmits on ha incorregut en conflicte d’interessos respecte la seva funció pública, al ser propietària i/o directiva d’alguns establiments turístics del municipi.

En paral·lel, l’alcalde de Blanes ha recordat que l’ètica política i el Codi Penal no sempre han de ser coincidents. Per últim, ha reiterat que sempre ha defensat i seguirà defensant la màxima transparència i honestedat en les tasques de representació política i continuarà sent intransigent davant aquelles persones que utilitzen la política per defensar els seus interessos particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT