Societat

GRÈCIA

El funeral de Constantí de Grècia serà dilluns a la catedral d’Atenes

El govern hel·lè ha decidit avui que l’exmonarca serà enterrat com una persona privada i, per tant, no hi haurà honors de Cap d’Estat ni capella ardent

El germà de la reina emèrita Sofia va morir ahir en un hospital privat de la capital grega

El funeral de Constantí de Grècia, que va morir ahir a la nit a l’hospital privat Ygeia, se celebrarà a la Metròpolis (catedral) d’Atenes dilluns que ve, ha anunciat a través d’un comunicat l’oficina de l’últim rei hel·lè.

Constantí serà després enterrat al cementiri de la finca reial de Tatoi, al costat de la capital hel·lena, on reposen els seus pares, el rei Pau i la reina Federica de Hannover.

Segons assenyalen els mitjans locals, la cerimònia serà oficiada per l’Arquebisbe Jeroni II d’Atenes, cap de l’església ortodoxa grega, després d’una petició de la família del difunt.

Fonts de l’entorn de l’últim monarca grec citades pel portal iefimierida.gr han assenyalat que al principi s’havia pensat en la possibilitat que l’ofici religiós es realitzés en alguna església propera al cementiri reial de Tatoi, però finalment s’ha desestimat, ja que s’espera que a la cerimònia hi assisteixin nombroses personalitats, principalment de l’estranger.

El govern hel·lè ha decidit aquest matí que Constantí de Grècia serà enterrat com una persona privada, és a dir, no hi haurà honors de Cap d’Estat ni capella ardent.

Constantí, germà de la reina Sofia, estava en estat crític des de fa uns quants dies a l’hospital privat Ygeia d’Atenes, on va morir dimarts a la nit.

Tot i que va ser l’últim rei de Grècia, no rebrà honors de cap d’Estat ni el seu enterrament serà a compte de la despesa pública, ja que la monarquia al país va ser abolida el 1974 després d’un referèndum en què el 69,2% de la població va optar per la república, any en què va acabar el seu regnat.

A més, Constantí no tenia la nacionalitat grega, ja que li va ser retirada el 1994 pel govern socialista d’Andreas Papandreu, com també es va fer amb els altres membres de la família reial hel·lena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt