Societat

Blanes celebra l’Any Gabriel Ferrater amb una exposició i un recital poètic

L’acte es farà el proper dijous a les 7 de la tarda, amb el narrador, traductor i dramaturg Lluís –Anton Baulenas

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha encetat aquest 2023 amb una efemèride que tot just es va cloure el desembre passat: l’Any Gabriel Ferrater que es va celebrar al 2022 coincidint amb el centenari del seu naixement a Reus, i els 50 anys del seu suïcidi a Sant Cugat del Vallès. Una doble ocasió per commemorar l’obra d’un dels grans poetes catalans de tots els temps que també va brillar com a crític d’art i de literatura, renovant l’estudi i l’ensenyament de la lingüística.

La commemoració de l’Any Ferrater a la Biblioteca Comarcal de Blanes ha inclòs durant tot aquest mes de gener la possibilitat de visitar l’exposició ‘Llegir Tota la Vida’, allotjada al vestíbul del servei cultural. Es podrà veure fins el proper 31 de gener, i està dissenyada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Gabriel Ferrer, així com dissenyada per Jordi Romero.

Recital de textos de Gabriel Ferrater i exposició commemorativa

D’altra banda, aquest proper dijous 26 de gener a les 7 de la tarda s’ha programat un recital de poesia a càrrec de Lluís-Anton Baulenas, allotjat a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. Presentat amb el títol ‘Els cossos i el Temps. Planeta Ferrater’, anirà a càrrec de Lluís-Anton Baulenas, qui ha dissenyat un recital en clau divulgativa.

Inclourà poemes de Ferrater, però també assaig i textos diversos. Una aproximació biogràfica i artística a la vida i l’obra de Gabriel Ferreter (1922-2022) amb la idea d’oferir una visió més global de l’autor, més enllà del poeta sota el signe del qual se’l coneix. Tot plegat, presentat al públic a través del sedàs de la dramatúrgia ideada pel narrador, traductor i dramaturg Lluís-Anton Baulenas.

Pel que fa a l’exposició ‘Llegir Tota la Vida’, consta de 7 plafons i es presenta com una eina divulgativa i fàcil d’itinerar. Pren el títol d’un fragment d’una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seva mare des d’Hamburg el novembre de l’any 1963: ‘No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el què he fet tota la vida’.

Amb la lectura com a eix vertebrador, doncs, la mostra repassa diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seva vida i la seva relació amb les matemàtiques, l’art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència. I precisament per aquest motiu, com de fet sempre acostuma a fer la Biblioteca Comarcal de Blanes amb totes les activitats que organitza, l’exposició es complementa amb la ‘Taula de Llibres’ relacionats amb l’escriptor homenatjat inclosos al catàleg del servei cultural blanenc, i que forma part de l’espai de l’exposició.

La mostra l’ha produït la Institució de les Lletres Catalanes, amb e suport de la Diputació de Girona i la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA