Societat

gastronomia

Ben enllaunats!

Un empresari català presenta a la Barcelona Wine Week una col·lecció de vins i escumosos servits en llauna

Entre les curi­o­si­tats i nove­tats que es poden veure en aquesta ter­cera edició de la Bar­ce­lona Wine Week (BWW), que dilluns va obrir les por­tes al pavelló 8 de la Fira de Bar­ce­lona, a Montjuïc, hi ha els vins i caves enllau­nats. Sí, enllau­nats, ide­als per poder-los dur en una cis­te­lla si es vol fer un pícnic de luxe o per anar a la platja i poder beure un vi fres­quet i no una cer­vesa. Aquesta forma de beure vi a casa nos­tra és encara una raresa però en molts països del món, els Estats Units, per exem­ple, o Austràlia o Sud-àfrica, països amb menys tra­dició vinícola que a casa nos­tra, és una moda que creix.

Tot i que per a molts és un sacri­legi que un vi o un escumós se ser­veixi en una llauna, com si fos una Coca-Cola o una tònica, era evi­dent que tard o d’hora s’havia d’inven­tar i, de fet, a l’Estat ja hi ha alguna empresa que en fabrica. Aquí a Cata­lu­nya, l’empre­sari de Sant Sadurní d’Anoia Joan Anton Romero va crear Glass Can­ned Wines i avui ven vi blanc, vi negre, vi rosat, vi escumós blanc, vi escumós rosat, ver­mut i san­gria en llauna. Aara està ini­ci­ant, també, una gamma de vins sense alco­hol, un sec­tor on també creix la demanda.

Glass Can­ned Wines té com a prin­ci­pal objec­tiu “acon­se­guir la feli­ci­tat dels nos­tres cli­ents, d’on siguin i com siguin” . Els vins enllau­nats son, explica Joan Anton Romero “de pri­mera qua­li­tat i de pro­xi­mi­tat” ja que la matèria pri­mera la com­pra en una coo­pe­ra­tiva del Penedès. I l’envàs, diu, “és un envàs del segle XXI , resis­tent, reci­clat i reci­cla­ble”.

La ter­cera edició de la Bar­ce­lona Wine Week, apropa als pro­fes­si­o­nals del sec­tor les prin­ci­pals nove­tats del món del vi i els escu­mo­sos de tot l’Estat. De fet, és el sec­tor del vi de referència de l’Estat. Hi ha més de 800 cellers expo­sant el seu pro­ducte, 250 dels quals son cata­lans, i s’espera que fins demà dime­cres, que tan­carà el saló, hi pas­sin més de 20.000 per­so­nes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia