Societat

Cas Jubany: La família de Montse Careta celebra que es torni a investigar Santi Laiglesia

Defensen que la jove, parella del primer sospitós que es va suïcidar a la presó, també va ser una “víctima” del cas

La família de Montse Careta ha celebrat la reobertura de la causa contra Santi Laiglesia, el primer investigat per l’assassinat d’Helena Jubany per part del jutjat de Sabadell. En un comunicat recollit per l’ACN, assenyalen que tot i que arriba amb “20 anys de retard”, creuen que finalment la investigació posa el focus “en el punt on sempre s’havia d’haver centrat”. Montse Careta era la parella de Laiglesia i l’any 2002 es va suïcidar a la presó on havia ingressat acusada d’assassinat.

La família de Careta manté que, tal com han defensat els darrers anys, la Montse és innocent i consideren que també va ser una “segona víctima” d’aquest cas.

Si bé admeten que no hi ha prou proves per “convèncer” aquells que situen Careta com a còmplice o encobridora, subratllen que sempre han reclamat “una investigació que permeti aclarir els fets i saber la veritat del que va passar”. “Res no ens tornarà la Montse, però portem tot aquest temps lluitant per aclarir la veritat del que va succeir, confiant que aquesta veritat ens demostrarà la seva innocència”, afirmen en el comunicat.

El jutge de Sabadell que instrueix la causa de l’assassinat d’Helena Jubany el 2001 ha ordenat aquest dilluns passat que es reobri la causa contra Santiago Laiglesia. La decisió arriba després que les mostres d’ADN de l’actual investigat, Xavi Jiménez, no concordessin amb les trobades a la roba que duia Jubany quan va morir. Ara es vol comparar les mostres biològiques amb les del propietari de l’immoble on van passar els fets, parella de Careta i primer sospitós de la investigació.

Laiglesia va ser el primer sospitós del cas, no va arribar mai a ser detingut ni empresonat i actualment no estava imputat després que l’Audiència ordenés la nul·litat de la reobertura de la causa en considerar que no s’havien aportat indicis nous que justifiquessin reprendre la investigació. Ara, en aconseguir treure ADN en un jersei de Jubany, l causa contra Laiglesia s’ha pogut reobrir.

El jutge resol que, tot i que en el seu moment es va considerar que els indicis contra Laiglesia no eren suficients per tirar endavant l’acusació, no es pot negar que existien i que això justifica fer les comprovacions amb l’ADN, masculí, trobat ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia