Societat

ANIOL GÜELL

ESTUDIANT OLOTÍ I BLOGUER A MÈXIC

“Soc un fanàtic de menjar i de viatjar”

D’un blog de broma em van començar a arribar invitacions per anar a gravar especialitats

Aquest olotí se n’ha anat a Guadalajara (Mèxic) per acabar els estudis del grau de ciències de l’activitat física i de l’esport que cursa a Girona i hi està triomfant com a bloguer gastronòmic. Li agrada menjar, li agrada cuinar i, en aquesta entrevista, explica els seus inicis i com està aconseguint sumar cada dia més i més seguidors.

No em digui que tot ha estat una casualitat...
Doncs sí que ho ha estat. Quan vaig arribar a Guadalajara vaig enviar un missatge a un instagramer especialitzat en la gastronomia local i que és famós a la zona, el seu blog és buendientegdl i té més de dos-cents mil seguidors. Li vaig demanar que em fes deu recomanacions de llocs per menjar a la ciutat. Ell està especialitzat en les cenadurías, és a dir, el menjar de carrer, tot i que també parla d’alguns restaurants d’alta gastronomia.
Li envia un missatge i...?
Li vaig fer saber que era un estudiant gironí i li vaig fer la consulta. Vaig pensar que si em responia bé i si no, també. I em va respondre amb un “Vente conmigo, cabrón, yo te invito.” Si algú que no et coneix et respon així, bon senyal.
Com va anar la primera trobada?
Va ser al tercer intent; el primer, jo estava de viatge; el segon, em vaig adormir, i el tercer, el vaig acompanyar a un restaurant de Chapala, on l’havien contractat. En aquell poble ell hi té una casa familiar, hi vam fer nit, vam xerrar molt, ens vam caure molt bé.
Com continuen el contacte?
L’endemà de la trobada a Chapala, vam tornar a Guadalajara i em va presentar un altre influencer gastronòmic, i tots dos em proposen anar a fer un taco tour. Durant aquest itinerari, jo anava gravant amb el mòbil i fent comentaris. L’amic d’ell em va dir que tenia gràcia i que fes un blog com un espanyol que està gravant com mengen els mexicans. I d’un blog de broma, tacotios , vaig continuar acompanyant el meu amic influencer i vaig anar gravant diferents llocs de menjar i els anava comentant, ingredients, maneres de cuinar...
Contracten ‘influencers’?
Sí, els foodies són una eina de publicitat. Els restaurants contracten diferents paquets. Només una història, s’hi pot afegir un reel, etc. Cada paquet té un cost, mínim de 200 euros. Per descomptat, el menjar és gratuït per al foodie.
Quina sort, no?
Sí, em convidaven i anava gravant i amarant-me de la gastronomia mexicana. I tot plegat va anar evolucionant i ha deixat de ser un passatemps, fins al punt que un d’ells dos no feia cap aportació al blog i vaig haver de deixar clar que aquest blog quedava meu. No volia problemes, si acabava cobrant.
Vostè, així doncs, és un més a la comunitat de ‘foodies’?
El meu referent és en buendientegdl, i he tingut entrada al grup de foodies, una mena de secta, la qual cosa m’ensenya molt i m’ajuda a créixer.
No cal dir que li deu agradar menjar.
Soc fanàtic del menjar, puc tirar-me més d’una hora preparant un esmorzar, perquè m’agrada perfecte i hi disfruto molt fent-lo i menjant-lo. I m’agrada aprendre a cuinar i anar a menjar a llocs diferents. A casa, amb la mare, hi vaig dos cops per setmana, també amb els amics. No gasto en roba, ni en cotxes, ni en ximpleries, sinó en menjar i en viatjar.
I, en aquest sentit, què hi ha trobat a Mèxic.
Un tresor. La gastronomia mexicana és Patrimoni de la Humanitat. Per això se’m va acudir fer-ne un seguiment per les xarxes. Guadalajara té un munt de punts de menjar al carrer, les cenadurías, que és com s’anomenen. És el típic lloc on la iaia et faria el menjar a un preu tirat. És veritat que també hi ha llocs d’alta gastronomia i, lògicament, piquen més la butxaca.
Quina ha estat la seva evolució a les xarxes?
Ha anat creixent; ara ja sobrepasso els 30.000 seguidors i alguns dels meus últims vídeos han tingut més de quatre milions de visites, i això, és clar, em farà pujar els qui em segueixen. Els viatges gastronòmics que he fet a Tijuana han disparat el meu canal a nivells espectaculars. Crec que l’evolució és més ràpida que no pas la normal.
Alguna novetat?
Sí, acabo d’obrir una secció de receptes. I ara hi dedicaré esforços, perquè m’agrada molt cuinar.
Quin tipus de cuina farà?
La mediterrània, que és la que m’agrada. Penjaré les meves receptes i les del meu amic influencer, i ell també farà el mateix.
Tornant als seus estudis, per què Mèxic?
Perquè a la universitat mexicana de Guadalajara el pla d’estudis és exactament igual al meu. És veritat que jo buscava una estada d’estudis que també em servís per aprendre anglès, però, per no perdre el temps allargant els estudis de grau, vaig optar per Mèxic. Segurament després ja faré un màster en un lloc de parla anglesa.

Consciència social

Aniol Güell aprofita l’estada per participar en un programa social, a proposta del seu amic instagramer, que també és regidor d’Esports de Zapopan, un municipi d’un milió i mig de persones. L’objectiu és fomentar l’esport i la socialització en els barris, colònies en diuen allà, on hi ha molta pobresa i delinqüència. En concret, treballen per activar unitats poliesportives per dinamitzar els joves i amb tallers que puguin engrescar la gent d’aquestes zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona