Societat

La síndica obre investigació sobre el cas de Sallent

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, ha obert una actuació d’ofici sobre el cas de les bessones de dotze anys de Sallent que es van tirar pel balcó de casa seva dimarts, una de les quals va morir i l’altre va quedar greument ferida, i s’adreçarà al Departament d’Educació i a l’ajuntament de Sallent per demanar informació. La sindicatura vol saber si l’institut on estudiaven tenia coneixement d’alguna situació de possible assetjament cap a les dues germanes o si s’havia detectat malestar emocional, i quines actuacions s’havien emprès. També preguntaran als serveis socials si coneixien la família afectada i en feien un seguiment, i, si és així, quina valoració fan de la seva situació.

La institució assegura, a través d’un comunicat, que és “molt preocupant” la situació de la salut mental dels infants i adolescents, ja que les dades mostren “un increment del malestar emocional, especialment des de la pandèmia”. En aquest sentit, els indicadors de benestar subjectiu dels infants que conté l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) mostren en els darrers cinc anys un increment sostingut de la probabilitat de patir problemes de salut mental. Des de l’any 2017 fins a l’any 2020, aquesta probabilitat ha passat del 5,1% al 10,6%, recorden des de la institució.

També fan referència a l’Informe sobre els drets de l’infant 2022, que van elaborar on es denunciava que els infants i adolescents socialment menys afavorits “tenen més del doble de probabilitats” de patir un trastorn mental que els infants socialment més afavorits (12,0% i 5,4%, respectivament), i a més tenen més dificultats per accedir als recursos que necessiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona