Societat

La Creu Roja atén més de 4.000 ucraïnesos en un any

L’entitat ha allotjat un total de 1.181 persones en 11 municipis de les comarques gironines i 1.205 continuen en els recursos de primera acollida

La Creu Roja de Girona ha atès durant el primer any de la guerra d’Ucraïna 4.263 persones i n’ha allotjat 1.181 en 11 municipis de les comarques gironines. Actualment, 1.205 continuen en els recursos de primera acollida i prop de 152 ja estan preparades per a l’autonomia. En paral·lel, l’organització també ha atès 3.122 persones per cobrir les seves necessitats bàsiques i 211 han rebut ajuts econòmics. En aquesta línia, la tasca de la Creu Roja s’ha centrat a cobrir les necessitats bàsiques de la població, el benestar emocional, l’assistència jurídica, el reforçament de competències i habilitats per a l’autonomia personal, així com l’adaptació de la millora de l’ocupabilitat i l’accés a un lloc de treball, la creació de xarxes amb la societat d’acollida i l’èxit escolar. D’aquesta manera, a través del suport dels 122 voluntaris, la feina de l’entitat ha permès que prop de 27 persones hagin aconseguit millorar la seva ocupabilitat, 52 hagin rebut suport psicosocial i 43 hagin pogut comptar amb la Creu Roja per als desplaçaments cap als llocs d’acollida o als centres sanitaris. La Creu Roja és una de les entitats que acull persones de protecció internacional coordinada pel Ministeri d’Inclusió, sistema que s’encarrega de donar l’acollida a les persones que han fugit d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat