Societat

religió

Nathalie Becquart, a la IV Tribuna Joan Carrera

La religiosa francesa, subsecretària general del Sínode de Bisbes, és la propera convidada al dinar col·loqui que organitza el Grup Sant Jordi i El Punt Avui

Nathalie Becquart, una religiosa francesa nomenada pel papa Francesc subsecretària general del Sínode de Bisbes, és la propera convidada a la Tribuna Joan Carrera, que impulsa el Grup Sant Jordi en Defensa dels Drets Humans, i El Punt Avui amb la col·laboració de vint entitats cristianes de base. En un dinar col·loqui en un cèntric restaurant de Barcelona que se celebrarà el proper dia 22 de març Becquart farà una conferència que duu per títol El lideratge de les dones en l’Església i en el món. Aquesta religiosa és, precisament, una de les dones amb més poder i responsabilitat dintre del Vaticà .

Va estudiar a la Facultat del Centre Sèvres, dels jesuïtes a París, on es va especialitzar en eclesiologia. Ha treballat 25 anys compromesa en el camp de la joventut i va ser la directora del Servei Nacional per a l’EvangeliTzació dels joves i de les vocacions de la Conferència Episcopal Francesa durant set anys. Va prendre part en el Sínode de la Joventut com a observadora i es va convertir en consulta del Secretariat General del Sínode de Bisbes. El febrer de 2021 el Papa Francesc la va nomenar subsecretària general del Sínode de Bisbes. Des del desembre de 2021 és membre del Dicasteri per a la Comunicació.

Quarta sessió

La Tribuna Joan Carrera té l’objectiu d’analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social, i potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana. Pren el nom de qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona.

En el primer dinar col·loqui de la Tribuna Joan Carrera, que es va fer a finals del mes de març en un cèntric restaurant del passeig de Gràcia, més de 120 persones van assistir a la conferència que va fer el cardenal de Rabat Cristóbal López, un salesià avui considerat molt proper al papa Francesc (alguns diuen que en podria ser el successor) i que, tot i néixer a Almeria, es va criar des dels 9 mesos a Badalona. La seva experiència com a catòlic en un món musulmà i la seva actitud de no amagar el cristianisme, sinó de reivindicar-lo i exercir-lo, va tenir un ampli ressò en els mitjans.

En la segona edició el convidat al dinar col·loqui va ser Wilhelm Danca, filòsof i teòleg, degà de la Facultat de Teologia de Bucarest i vicerector de la catedral de Sant Josep de Bucarest, que va fer una conferència al voltant del tema El factor religiós en la guerra d’Ucraïna, una qüestió important en aquesta guerra de Rússia i Ucraïna.

La tercera edició de la Tribuna Joan Carrera va ser la més diferent perquè no es va fer durant un dinar en un restaurant sinó en un sopar a la parròquia de Santa Anna, un hospital de campanya al centre de la capital catalana. En aquesta darrera sessió el convidat va ser L’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, que fa parlar del Present i futur d’una Església com a Hospital de Campanya, una xerrada que va coincidir amb la celebració a Barcelona d’una trobada d’hospitals de campanya del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES