Societat

Salt celebra els 40 anys de la recuperació de la independència fent un reconeixement a la ciutadania

L’acte ha servit per donar el tret de sortida a tota la programació que es durà a terme durant el proper any per commemorar el 40è aniversari

El lliurament dels Premis Tres de Març s’ha convertit aquest any en un reconeixement a tots els saltencs, coincidint amb la celebració del 40è aniversari de la recuperació de la independència de la vila. El Centre d’Arts Escèniques (El Canal) ha estat l’encarregat d’acollir l’espectacle Salt i els fils invisibles, dirigit per Xicu Masó. La representació ha comptat amb la participació de diversos artistes i personatges que formen part de la cultura saltenca, tot posant l’accent a la diversitat, la riquesa i la pluralitat del municipi. Alhora, també han tingut un paper protagonista les potencialitats de la vila i s’ha fet una mirada enrere per copsar la fortalesa i la unió que va suposar per a Salt la recuperació de la identitat com a poble el 3 de març del 1983.

En paral·lel, els assistents de l’espectacle han estat obsequiats amb el llibre que s’ha publicat especialment per a l’ocasió, El meu Salt i el del futur, una obra coral que inclou una memòria visual del fotògraf Josep Maria Oliveres i que ha comptat amb la participació de tots els exalcaldes d’aquestes quatre dècades i la d’una quinzena de contribucions de veïns i persones vinculades al poble amb perspectives molt diverses.

En aquest sentit, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat que “hem celebrat un aniversari històric, al mateix temps que és un bon moment per reivindicar les nostres arrels, posar en valor i analitzar el nostre present i, tots plegats, visualitzar i projectar el futur de Salt”. L’alcalde també ha afegit que “aquest Tres de Març, més que mai, és un orgull ser l’alcalde i el representant de tots els saltencs i saltenques. Dels de tota la vida, dels que hi porten mitja vida i dels nouvinguts. En definitiva, de tots els que estimem el lloc on vivim i, sense els quals, Salt no seria possible”.

De la programació per celebrar el 40è aniversari de la recuperació de la independència de Salt destaquen la presentació del documental Migraland, sobre l’obra teatral d’Àlex Rigola, la remodelació de la font del Passeig Ciutat de Girona inaugurada el 1985 i relacionada amb el decret d’independència municipal, el desenvolupament d’un mapa virtual de Salt amb tecnologies de realitat virtual, la publicació de L’Espriu (1976-1983): L’institut de Salt en els anys de la transició així com el Congrés internacional “Educació i Democràcia” i les Jornades d’estudi de la realitat metropolitana de Girona amb la Fundació Pi i Sunyer, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES