Societat

Entren en vigor les restriccions d’excepcionalitat per sequera

La nova fase implica restringir l’aigua a un màxim de 230 litres per persona

Es redueix l’ús agrícola, industrial i lúdic a prop de sis milions de catalans

Fa una setmana que el govern va decretar la fase d’excepcionalitat per sequera hidrològica al sistema Ter-Llobregat i a l’aqüífer Fluvià-Muga davant d’una situació “d’extrema gravetat” i per pal·liar els efectes d’una situació que porta “29 mesos”, segons al·legava la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà. Aquest dimarts, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica la declaració que afecta més de 200 municipis amb una població de prop de 6 milions d’habitants. L’entrada en l’escenari d’excepcionalitat implica restringir l’aigua a un màxim de 230 litres per persona i dia i altres limitacions, com la reducció del 40% per a usos agrícoles i del 15% per a industrials, així com per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg). També es prohibeix el reg de zones verdes, públiques i privades -només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores- i la neteja de carrers amb aigua potable.

Amb aquest canvi, de les 18 zones en les quals està dividit el territori de les conques internes, dues segueixen en situació de normalitat, tres en prealerta, nou en alerta i quatre en excepcionalitat, que són els embassaments del Llobregat, del Ter, sistema Ter-Llobregat i aqüífer del Fluvià-Muga. Són 224 municipis en situació d’excepcionalitat, de 15 comarques, i prop de 6 milions d’habitants.

El govern va reunir dimarts passat la Comissió Interdepartamental de Sequera en constatar l’empitjorament de la situació de les reserves per la manca acumulada de pluges i la necessitat d’adoptar canvis per garantir l’abastament d’aigua. Després de la reunió, va anunciar que decretaria l’excepcionalitat en aquestes zones i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar la resolució que aquest dimarts es publica de forma oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa