Societat

Quart tindrà el centre de documentació del Consorci de les Gavarres

El fons documental es podrà consultar a la Biblioteca Miquel Pairolí i consta de diverses tipologies de materials que versen sobre aquest espai natural

El Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Quart han signat un conveni a través del qual s’estableix la cessió temporal del Centre de Documentació Assumpta Fabré, un important compendi sobre el massís de les Gavarres i el seu patrimoni natural, cultural i etnològic.

L’objectiu d’aquesta cessió és fer accessible a la ciutadania el coneixement que es té avui en dia sobre les Gavarres en un espai habilitat per a la consulta pública.

Així, fins al 30 de desembre del 2025 aquest fons documental, integrat per 28 metres lineals de documentació, es podrà consultar a la Biblioteca Miquel Pairolí de Quart. En concret, està format per llibres, revistes, mapes, DVDs, VHSs, dues caixes de fotografies en paper i deu CD que tracten les Gavarres en el seu sentit més ampli i des de qualsevol disciplina.

El president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, ha explicat que el conveni anirà més enllà de la cessió de volums i publicacions, “ens permetrà dinamitzar el Centre de Documentació i en conseqüència les Gavarres, amb un horari ampli i adaptat a les necessitats dels usuaris, activar el servei de préstec i activitats obertes al públic amb un format diferent del que acostumem a executar els caps de setmana amb caminades i tallers de descoberta del massís”. Per la seva banda, l’alcalde de l’Ajuntament de Quart, Carles Gutiérrez, ha assenyalat que “per nosaltres és una gran notícia que el Consorci de les Gavarres hagi escollit el nostre municipi per acollir aquest fons documental”. A més, ha puntualitzat que “la seva integració en el nostre centre de documentació local convertirà al municipi en un dels principals punts de referència documentals sobre el coneixement d’aquest important espai d’interès natural, del qual Quart n’és una de les portes d’accés”.

El passat mes de febrer es va iniciar el trasllat del fons, el qual es durà a terme de forma gradual. En una primera fase s’ha transferit la part bibliogràfica, 8 metres lineals d’obres publicades sobre el massís de les Gavarres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona