Societat

Proposta de multa de 30.000 euros a Vueling per discriminació de gènere

La Inspecció de Treball sosté que ha comès una ‘infracció molt greu’ per establir requisits estètics molt més exigents a les hostesses

En una decisió pionera a casa nostra, la Inspecció de Treball de la Generalitat ha proposat una multa de 30.000 euros a Vueling per discriminació de gènere. Segons ha avançat en exclusiva El Periódico i ha confirmat El Punt Avui, arran d’una denúncia del sindicat de tripulants auxiliars Stavla, l’organisme sosté que la companyia aèria ha comès una “infracció molt greu” per obligar les seves hostesses a complir amb uns requisits estètics i de vestuari molt més exigents que en el cas dels seus companys masculins.

Com explica El Periódico, entre moltes altres normes que han de seguir, les tripulants de cabina s’han de maquillar (i està establert com i amb quins colors i tons ho han de fer) i han de portar sabates amb tacons alts. A ells el codi de vestimenta només els demana que vagin a treballar amb un “aspecte net”. És per això que la Inspecció de Treball considera provat el sexisme. Indica que la companyia podria vetllar per la seva imatge corporativa “de forma menys perjudicial i més equilibrada, sense afectar els drets fonamentals” de tots els seus treballadors.

Fonts del departament de Treball han indicat que la proposta de multa, de 30.000 euros, s’ha traslladat ara a l’autoritat competent, el departament d’Empresa i Treball, que és qui l’haurà de ratificar. Vueling pot presentar recurs davant el departament i posteriorment davant la justícia. També haurà de canviar la seva normativa de vestimenta per no tornar a incórrer en la mateixa infracció, deixen clar fonts de Treball.

En declaracions a El Periódico, fonts de Vueling han assegurat que la companyia està revisant el seu codi d’estil i ja han modificat el tema del maquillatge, de manera que en aquest apartat ja no hi ha obligacions ni distincions de gènere. A l’ACN, l’aerolínia ha confirmat que estan estudiant presentar al·legacions i ha defensat que la guia d’estil es va pactar en el seu moment amb la representació dels treballadors. Actualment, el document, que té cinc anys, s’està revisant per tenir “una imatge el més inclusiva possible”, sosté la companyia. El sindicat Stavla, després que la Inspecció de Treball li hagi donat la raó, ha avançat que està estudiant “noves accions” de denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona