Societat

Girona commemora els 25 anys del Museu del Cinema

programa d’activitats i accions entre els mesos d’abril i de desembre, que tenen com a objectiu posar en valor la diversitat de l’acció cultural que ha desenvolupat i desenvolupa l’equipament

La ciutat de Girona commemorarà el 25è aniversari del Museu del Cinema amb un programa d’activitats i accions entre els mesos d’abril i de desembre, que tenen com a objectiu posar en valor la diversitat de l’acció cultural que ha desenvolupat i desenvolupa l’equipament. “La xifra d’un milió i mig de persones visitants acredita l’interès popular que genera aquest museu, tan important per la ciutat. Complir 25 anys no és una casualitat, és fruit de la feina ben feta i de l’esforç que s’ha fet des de l’equipament”, ha dit l’alcaldessa, Marta Madrenas, durant la presentació que s’ha fet aquest matí. Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha ressaltat “el treball que es fa des del Museu per connectar cultura i educació”; i el director del museu, Jordi Pons, ha recordat que “l’aposta que l’Ajuntament de Girona va fer fa 25 anys per aquest equipament va ser valenta i visionària”.

La iniciativa inclou també la celebració del centenari de Tomàs Mallol i del centenari del naixement del cinema amateur. El tret de sortida de les activitats commemoratives es farà el 8 d’abril, coincidint amb el dia exacte de la inauguració del museu, i serà a través d’una jornada de portes obertes a l’exposició permanent de l’equipament.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat el cartell del 25è aniversari del Museu del Cinema, dissenyat per les alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal de Girona Neret Cortés i Diana Gil. Es tracta de la primera actuació conjunta de les dues institucions. La segona tindrà lloc aquest mateix divendres, quan s’obrirà al públic, al vestíbul del Museu i fins al mes de maig, una exposició de fotografies fetes per l’alumnat de batxillerat artístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona