Societat

COMUNICACIÓ

Els bisbes catalans també critiquen TV3 pel gag sobre la Verge del Rocío

La Conferència Episcopal Tarraconense s’ha afegit a les crítiques contra TV3 per la paròdia que l’humorista Judit Martín va fer sobre la Verge del Rocío en el programa Està passant del 4 d’abril. En el comunicat manifesta el “rebuig” davant un gag que consideren que “fereix la sensibilitat de moltes persones”. Afirmen que la paròdia “ultrapassa el sentit de l’humor i la dignitat de la fe”. La conferència inclou els arquebisbats de Tarragona i Barcelona i els bisbats de Girona, Lleida, Vic, Tortosa, l’Urgell, Solsona, Terrassa i Sant Feliu.

En un comunicat fet públic dilluns, els bisbes consideren que TV3, com a televisió pública, “ha de respectar” les creences i mantenir la “neutralitat religiosa”. Creuen que la cadena hauria de “respectar” els sentiments dels creients sense “ferir-los amb aquest tipus de gags”.

El gag sobre la Verge del Rocío d’Almonte (Huelva) ha provocat les crítiques aquest cap de setmana del president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, i del bisbe de Huelva, Santiago Gómez, però també de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (Fecac), organitzadora de la Fira d’Abril de Barcelona. Ahir dilluns també es va pronunciar sobre la qüestió el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va fer una crida a mantenir el “respecte i la consideració” sobre “qüestions que tenen a veure amb sentiments religiosos, ideològics, es comparteixin o no”.

El director i presentador de l’Està passant, Toni Soler, ha defensat la paròdia i ha respost a moltes de les crítiques que s’han fet al programa humorístic, en què es fan paròdies de tot, també una sobre la Mare de Déu de Montserrat, interpretada per la mateixa Judit Martín.

Pere Aragonès també va ser interrogat ahir sobre les crítiques al programa però va resistir-se a “alimentar la polèmica”, ja que, segons ell, s’ha traslladat a una “dinàmica política.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp