Societat

Els cartutxos perennes del tir de Molins de Rei

La Plataforma per a la Defensa de Collserola-Molins de Rei ha denunciat el deplorable estat de brutícia -sobretot amb cartutxos, plom i fragments de plats- que caracteritza els voltants del camp de tir de Molins de Rei, una instal·lació en desús des del gener del 1997 i que està situada a les portes del Parc de Collserola. L'Ajuntament de Molins de Rei, després de passar-se la pilota entre diversos departaments perquè no es tenia clar de qui era competència aquest tema, s'ha limitat a dir a l'AVUI que, en tractar-se d'uns terrenys privats, tant aquesta institució com el Parc de Collserola instarien el propietari a netejar-ho.

Segons la plataforma, que el 7 d'abril va presentar una instància a l'Ajuntament de Molins de Rei per demanar que se solucioni aquest problema, els residus acumulats "no només produeixen un important impacte visual en el paisatge de la zona, sinó que comporten un risc de contaminació del medi", en concret del sòl, la fauna i l'aigua d'escorrentia. La principal preocupació de la plataforma és "l'elevada toxicitat d'alguns elements dels cartutxos, especialment el plom". La plataforma es planteja "fer una brigada per netejar la zona" en cas que l'administració o el propietari no ho facin, ja que troben "inacceptable aquesta situació", i més quan la zona bruta "es demana que sigui declarada Parc Natural".
El camp de tir de Molins de Rei és propietat de la família Torné. Joan Miquel Torné s'ha mostrat sorprès, ja que assegura que "nosaltres obligàvem tots els tiradors a recollir els cartutxos i fins i tot els veníem a una persona de Cadis que els hi donava una nova utilitat recarregant-los". Afirma que així ho fan al camp de tir de Pallejà on practiquen ara aquest esport.

Torné creu que els cartutxos que hi ha pels voltants de l'antiga instal·lació poden ser de caçadors, perquè per aquest indret cada any es fa un recorregut de caça coincidint amb la festa major de Molins de Rei. Malgrat tot, sí que reconeix que el plom pot ser procedent del camp de tir, "perquè això no ho recollia ningú", assegura. Torné creu que darrere d'aquesta denúncia hi ha l'interès dels ecologistes per prohibir l'activitat dels caçadors a la zona de Collserola.

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la Plataforma per a la Defensa de Collserola-Molins de Rei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.